Noi acuzaţii în cazul Cozma (Handbal)


Intră acum și în grupul de

Moartea handbalistului român Marian Cozma a zguduit lumea handbalului mondial. În Ungaria, la Veszprem se caută răspunsuri şi explicaţii despre scandalul care a dus la uciderea lui “Păsărilă”. Presa maghiară a dat publicităţii o nouă ipoteză care să poată conduce spre descâlcirea iţelor din această crimă. O reglare de conturi între două grupări rivale în care Marian şi colegii lui de la Veszprem au fost prinşi la mijloc. Ziarul Nemzeti Sport spune că toată această tragedie ar fi putut fi evitată dacă poliţia din localitatea maghiară l-ar fi reţinut în arest pe unul din liderii grupării de interlopi, care fusese arestat doar cu câteva ore înainte de moartea lui Marian Cozma.

“Sâmbătă seara a avut loc o altercaţie între doi interlopi maghiari: B. Ferenc şi R. Zsolt. Ferenc l-a bătut dur pe Zsolt şi imediat a fost arestat de poliţia din Veszprem, dar după o oră acesta a fost eliberat. Ferenc şi-a chemat aproximativ 30 de prieteni şi a plecat să se răzbune pe banda rivală”, notează publicaţia citată.

Jurnaliştii maghiari au şi o declaraţie a lui R. Zsolt în care acesta dă vina pe Ferenc şi pe autorităţile din Veszprem: “Marian Cozma s-a aflat la locul nepotrivit în momentul nepotrivit. Tot ce s-a întâmplat acolo a fost din vina lui B. Ferenc şi a poliţiei care nu l-a ţinut în custodie. Banda lui Ferenc era atât de pornită pe bătaie, încât nu ar fi părăsit localul fără să cauzeze probleme”, a declarat Zsolt pentru presa din Ungaria. În urma conflictului, Marian Cozma a fost înjunghiat de trei ori în inimă, pierzându-şi viaţa.


Intră acum și în grupul de