Victorie categorică la Aerostar! (Fotbal)


Intră acum și în grupul de

Aerostar Bacău – Cetatea Suceava 1 – 4 (0 – 1)

Cetatea Suceava a obţinut ieri cea mai categorică victorie din amicalele disputate în această iarnă. Echipa antrenată de Ovidiu Murariu s-a impus cu 4-1 la Bacău, în faţa formaţiei Aerostar, din localitate, componentă a Seriei I din Liga a III-a. Cu un „11” apropiat de cel cu care va aborda şi meciurile din returul campionatului, Cetatea a început jocul bine şi în minutul 26, Adrian Dumitru a reuşit deschiderea scorului. Celpan l-a angajat cu o pasă în adâncime pe cel poreclit „Romario” şi ex bârlădeanul a punctat cu un şut din 6 metri, bifând a doua sa reuşită în tricoul Cetăţii, după golul din partida cu FC Botoşani. Spre finalul primei reprize, Dumitru a primit însă cartonaşul roşu, dar cele două echipe s-au înţeles să continue jocul 11 contra 11 şi în locul atacantului a intrat Romaniuc.

În repriza secundă, în minutul 71, Hapiuc a restabilit egalitatea pe tabela de marcaj, dar bucuria gazdelor a fost de scurtă durată pentru că, două minute mai târziu, Romaniuc a marcat pentru 2-1, după ce a fructificat o centrare bună a lui Celpan. Intrat pe teren în repriza secundă, noua achiziţie a Cetăţii, Gabi Şuleru, l-a angajat bine pe Guriţă, care nu a greşit ţinta din 8 metri. Scor 3-1 pentru Cetatea în minutul 79. Rezultatul final a fost stabilit în minutul 90 de acelaşi Romaniuc. Fostul rapidist a făcut o cursă solitară de la mijlocul terenului şi l-a învins pe portarul băcăuanilor cu un şut de la aproximativ 14 metri.

Au evoluat formaţiile:

Aerostar: Satco – Mihalache, Adăscăliţei, Ţabără, Boghian – Gândulescu, Hapiuc, Drăguţ, Petrea – Munteanu, Dutciuc. Au mai intrat: Ursache, Varea, Carp, Menghia, Biciusca, Sofroni.
Cetatea: Roheţki – Feraru, Sevaciuc, Streinu – Şuleru, Duman, Onciu, Celpan, Negru – Dumitru, Homneac. Au mai intrat: Romaniuc, Pascal, Guriţă, Bernard.

Murariu crede că rezultatul îi va ambiţiona pe jucători

La finalul meciului, antrenorul Ovidiu Murariu a spus că elevii încep să-şi arate valoarea, dar rezultatul nu este decât un succes amical. „A fost un meci bun, cu multe goluri. Pot spune că am prins un pic de elan şi noi, şi asta este un lucru bun. Chiar dacă diferenţa de scor pare mare, nu pot spune că Aerostar e o echipă slabă, ci dimpotrivă, destul de arţăgoasă. S-a văzut însă diferenţa de valoare şi de experienţă dintre cele două echipe” a declarat Ovidiu Murariu.

În ce priveşte evoluţia mijlocaşului Gabriel Petrea, care sâmbătă a jucat o repriză pentru Cetatea în amicalul cu FC Botoşani, iar azi a fost titular la Aerostar, Ovidiu Murariu a precizat că nu a fost impresionat de evoluţia acestuia. „Este un jucător bunicel. Are câteva calităţi care şi le evidenţiază mai degrabă la o echipă cum este Aerostar, dar nu la Cetatea. Rămâne în vederile noastre pentru viitor, dar nu cred că va mai veni în această iarnă”, a spus Murariu.


Intră acum și în grupul de