Ilie Balaci va antrena iar în Orientul Mijlociu


Intră acum și în grupul de

“Minunea blondă”, Ilie Balaci, renunţă la echipa de suflet şi pleacă, din nou, în Orientul Mijlociu, unde va pregăti echipa naţională a Irak-ului. Managerul Universităţii Craiova a primit oferta de a antrena echipa naţională a ţării arabe şi, fiind de părere că nu trebuie să rateze această oportunitate, şi-a trimis managerul pentru a negocia direct cu oficialii Federaţiei de la Bagdad.

Ultima perioadă a fost una foarte propice pentru relaţiile româno-arabe în fotbal. Tot mai mulţi jucători şi antrenori acceptă aventura în Orientul Mijlociu şi se duc să lucreze pentru şeici. Ilie Balaci se va întoarce şi el într-o zonă în care a mai antrenat, motiv pentru care a şi fost ironizat în acea perioadă, aşa cum şi el se plângea: “S-a zis de mine că m-am dus să antrenez cămile. Uite că este bine acolo dacă merg atât de mulţi”. Zilele acestea, Balaci a aflat de interesul federaţiei din ţara măcinată de războaie în ultimul timp şi a vorbit cu impresarul său pentru a începe negocierile.

Fosta mare glorie a fotbalului craiovean a confirmat această posibilitate: “Am un manager alături de care lucrez de prin 1992. M-a întrebat dacă vreau să antrenez Irakul. Din moment ce l-am trimis să negocieze cu ei, înseamnă că mă interesează acest post”, a menţionat Ilie Balaci. Fostul jucător a precizat şi cum va lucra, el urmând să petreacă majoritatea timpului în afara graniţelor Irak-ului, Bagdadul fiind destul de periculos pentru gustul acestuia. Din cauza luptelor şi a atentatelor, echipa naţională a început, şi ea, să îşi desfăşoare meciurile oficiale considerate acasă în ţările apropiate, cum ar fi Iordania, Siria, Qatar sau Emiratele Arabe Unite.

Ca antrenor al Irak-ului, Balaci va avea şi o altă şansă importantă, urmând să meargă în această vară cu echipa sa la Cupa Confederaţiilor din Japonia. Românul datorează această oportunitate fostului antrenor al echipei, Jorvan Vieira, care a câştigat în 2007 Cupa Asiei cu naţionala Irak-ului.

Balaci a mai antrenat în trecut Club Africain Tunis, Olympique Casablanca, Al-Shabab, Al Nassr, Al Hilal, Al Ain, Al Sadd, Al Ahli sau Al Arabi, reuşind să câştige Cupa Campionilor Africii, Cupa Cupelor Ţărilor Arabe, Cupa Campionilor Golfului şi Supercupa Asiei.


Intră acum și în grupul de