Ilie Balaci va antrena iar în Orientul Mijlociu

“Minunea blondă”, Ilie Balaci, renunţă la echipa de suflet şi pleacă, din nou, în Orientul Mijlociu, unde va pregăti echipa naţională a Irak-ului. Managerul Universităţii Craiova a primit oferta de a antrena echipa naţională a ţării arabe şi, fiind de părere că nu trebuie să rateze această oportunitate, şi-a trimis managerul pentru a negocia direct cu oficialii Federaţiei de la Bagdad.

Ultima perioadă a fost una foarte propice pentru relaţiile româno-arabe în fotbal. Tot mai mulţi jucători şi antrenori acceptă aventura în Orientul Mijlociu şi se duc să lucreze pentru şeici. Ilie Balaci se va întoarce şi el într-o zonă în care a mai antrenat, motiv pentru care a şi fost ironizat în acea perioadă, aşa cum şi el se plângea: “S-a zis de mine că m-am dus să antrenez cămile. Uite că este bine acolo dacă merg atât de mulţi”. Zilele acestea, Balaci a aflat de interesul federaţiei din ţara măcinată de războaie în ultimul timp şi a vorbit cu impresarul său pentru a începe negocierile.

Fosta mare glorie a fotbalului craiovean a confirmat această posibilitate: “Am un manager alături de care lucrez de prin 1992. M-a întrebat dacă vreau să antrenez Irakul. Din moment ce l-am trimis să negocieze cu ei, înseamnă că mă interesează acest post”, a menţionat Ilie Balaci. Fostul jucător a precizat şi cum va lucra, el urmând să petreacă majoritatea timpului în afara graniţelor Irak-ului, Bagdadul fiind destul de periculos pentru gustul acestuia. Din cauza luptelor şi a atentatelor, echipa naţională a început, şi ea, să îşi desfăşoare meciurile oficiale considerate acasă în ţările apropiate, cum ar fi Iordania, Siria, Qatar sau Emiratele Arabe Unite.

Ca antrenor al Irak-ului, Balaci va avea şi o altă şansă importantă, urmând să meargă în această vară cu echipa sa la Cupa Confederaţiilor din Japonia. Românul datorează această oportunitate fostului antrenor al echipei, Jorvan Vieira, care a câştigat în 2007 Cupa Asiei cu naţionala Irak-ului.

Balaci a mai antrenat în trecut Club Africain Tunis, Olympique Casablanca, Al-Shabab, Al Nassr, Al Hilal, Al Ain, Al Sadd, Al Ahli sau Al Arabi, reuşind să câştige Cupa Campionilor Africii, Cupa Cupelor Ţărilor Arabe, Cupa Campionilor Golfului şi Supercupa Asiei.

loading...