Gheorghe Vasile şi Andrei Trofin şi-au confirmat talentul şi la campionatele naţionale de atletism în sală pentru juniori I (Atletism)


Intră acum și în grupul de

Campionatele naţionale de atletism în sală pentru juniori I, care a avut loc la sfârşitul săptămânii precedente la Bucureşti, au reconfirmat valoarea sportivilor Gheorghe Vasile şi Andrei Trofin. După ce cu o săptămână înainte au urcat pe podiumul de premiere al campionatelor naţionale de atletism în sală la categoria tineret, sportivii de la LPS Suceava au „recidivat” şi la juniori I.

În prima zi a întrecerilor, Gheorghe Vasile a luat startul în cursa de 1.500 de metri, reuşind, la capătul unui final electrizant, să cucerească doar medalia de argint. Suceveanul şi-a luat revanşa în cea de-a doua zi a campionatelor naţionale de atletism în sală pentru juniori I, în care a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere, realizând şi un timp foarte bun 1.54.40.

De remarcat şi faptul că sportivul pregătit de antrenorul Toader Flămând a participat şi în cursa de ştafetă 4Xdouă ture de stadion unde alături de Andrei Trofin, Dumitru Boca şi Ionuţ Doroşcan a adus echipa LPS pe locul III.

Andrei Trofin şi-a depăşit adversarii în proba de 400 de metri, realizând un rezultat apreciat de toţi specialiştii prezenţi la competiţia naţională. Lipsit de experienţă în proba de 800 de metri, el s-a clasat pe locul VI, cu un „personal best” totuşi. Şi Andrei Trofin, sportiv pregătit tot de profesorul Toader Flămând, s-a recuperat după cursa de 800 de metri şi şi-a ajutat colegii în proba de ştafetă.

Tot la Bucureşti s-a disputat, la finele săptămânii trecute, un concurs de Grand Prix la juniori III, acolo unde Iulia Chelaru a ocupat locul III în proba de 800 de metri. Colegul ei de la LPS Suceava Mihai Romaş a greşit startul probei de 300 de metri plat şi a fost descalificat, însă timpul realizat de el în afara concursului l-ar fi plasat pe locul II la final.


Intră acum și în grupul de