Real Madrid, umiliţi pe teren şi pe tabelă de Liverpool (Fotbal, Liga Campionilor)

Liverpool – Real Madrid 4 – 0

Real Madrid nu a suferit marţi seară doar o descalificare din Liga Campionilor ci şi o umilinţă rară în istoria clubului. Înfrânţi cu 4-0 de Liverpool pe „Anfield Road” în manşa secundă a optimilor de finală ale competiţiei, antrenorul şi jucătorii lui Real s-au declarat scandalizaţi de prestaţia arbitrului De Bleeckere şi, abia apoi, ruşinaţi de înfrângerea lamentabilă şi ieşirea din Europa cu coada între picioare.

Veniţi în ultimii ani la Real Madrid, atât fundaşul italian Fabio Cannavaro cât şi antrenorul Juande Ramos au ţinut să sublinieze, la sfârşitul partidei, că arbitrul influenţase decisiv partida, aruncând, practic, responsabilitatea descalificării pe umerii acestuia. Cu toate acestea, cei doi nu au putut să nu recunoască şi meritele „cormoranilor”, care au jucat bine toată partida, dar i-au surprins pe cei de la Real în special la începutul partidei, pe care l-au abordat mult mai ofensiv decât era aşteptat.

„Am început meciul prost, iar Liverpool ne-a surprins pentru că nu şi-a apărat avantajul din tur şi a ne-a presat în permanenţă. Primele 20 de mintue ale meciului au reprezentat cel mai bizar început de meci prin care am trecut”, a declarat Cannavaro, câştigător al Balonului de Aur în 2006. „Trebuie spus că la golul lui Torres a fost un fault evident la Pepe, iar penaltiul la Heinze s-a dat după un fault inexistent. Ne-a fost foarte greu apoi să mai revenim. Nu e normal pentru un club ca Real Madrid să fie eliminat din optimile Ligii doi ani la rând. Ai nevoie însă de ceva mai mult ca să faci faţă la acest nivel”, a completat Cannavaro.

În ciuda faptului că se plânge de faptul că arbitrul a diminuat şansele echipei sale, Cannavaro a fost unul dintre cei mai slabi jucători de pe teren. Fundaşul central a fost mereu în umbră, fiind ridiculizat de Fernando Torres. Italianul a părut, de altfel, responsabil pentru înfrângerea echipei sale în mult mai mare măsură decât arbitrul De Bleeckere. Antrenorul Realului, Juande Ramos, a fost şi el dezamăgit de arbitru, pe care îl acuză că a rupt echilibrul prin deciziile sale. Cu toate acestea, tehnicianul venit în toamnă de la Tottenham recunoaşte că echipa sa a fost mai slabă decât Liverpool. „Suntem într-adevăr foarte dezamăgiţi. Avem unele dubii la primele două goluri ale lor, cred că putea fi dat un fault în atac la primul, iar penaltiul de la a doua reuşită nu a fost deloc evident. La acel scor trebuia să ne descoperim şi meciul s-a jucat pe contre. Totuşi, pot spune că au meritat această calificare. Au fost prea buni în această seară”, a declarat dublul câştigător al Cupei Uefa cu FC Sevilla.

Raul Gonzalez, simbolul lui Real Madrid şi cel mai important marcator din istoria clubului din capitala Spaniei, a dat dovadă de cel mai mult fair-play după meci, când a declarat că echipa sa nu are ce pretenţii să aibă după o astfel de partidă. „Ne-am dorit foarte mult să facem un joc bun, dar în final, tot ce putem să facem este să felicităm pe Liverpool, care a arătat că este peste noi din toate punctele de vedere”.

loading...