Dinamo-Rapid, capul de afiş al “sferturilor” (Fotbal, Cupa României)


Intră acum și în grupul de

Echipele calificate în faza sferturilor Cupei României şi-au aflat azi adversarele. Tragerea la sorţi a avut loc la Casa Fotbalului, unde echipele au fost împărţite în două urne valorice. Din urna A fac au făcut parte Rapid, CFR Cluj, FC Timişoara, Dinamo şi Unirea Urziceni, în timp ce în urna B au fost repartizate Gloria Bistriţa, Pandurii şi FC Vaslui.

Meciurile din sferturile Cupei României se vor disputa pe 15 aprilie, într-o singură manşă, pe teren neutru. Echipele organizatoare vor fi cele care au fost extrase primele din urnă, adică Unirea Urziceni, CFR Cluj, FC Timişoara şi Dinamo.
Finala competiţiei a fost programată pentru 13 iunie, după ce în ultimii ani aceasta s-a desfăşurat în luna mai. Iată programul sferturilor de finală:

Unirea Urziceni – FC Vaslui
CFR Cluj – Pandurii Tg. Jiu
FC Timişoara – Gloria Bistriţa
Dinamo – Rapid

Mircea Rednic: “Asta e finala”

Mircea Rednic e convins: sfertul de finală pe care Niculescu & co îl va disputa contra Rapidului reprezintă adevărata finală a Cupei României.
Tehnicianul din Ştefan cel Mare nu se teme de confruntarea cu giuleştenii deoarece îi cunoaşte pe aceştia foarte bine. “Ăsta nu e sfert de finală, asta e finala. Nu am avut ghinion, pentru că îi cunosc destul de bine. Sunt două echipe care se luptă şi la campionat, dar asta e, nu avem ce să facem. Şansele sunt 50-50. Ştiu că am obiectiv cupa şi campionatul, dar pentru mine primordial este să câştig titlul”, a spus Rednic.

Costin Lazăr: “Echipa care va merge mai departa va lua Cupa României”

Costin Lazăr nu e la fel de încântat precum oficialii giuleşteni de ce au decis sorţii. Mijlocaşul rapidist spune că Dinamo este un adversar puternic, însă consideră că Rapidul are valoare să meargă mai departe.
Lazăr ştie şi cine va juca finala: echipa care se va califica va lua şi trofeul acasă. “Nu am căzut prea bine, pentru că Dinamo este un adversar puternic. Cred că putem considera acest meci ca fiind finala. Sunt convins că echipa care va merge mai departe va câştiga Cupa României. Se poate spune că e un mic dezavantaj faptul că Rednic cunoaşte echipa, însă Rapid are valoarea să treacă de Dinamo”, a spus Lazăr.

Viorel Moldovan: “Vreau să iau Cupa”

Viorel Moldovan consideră că sorţii i-au rezervat cel mai incomod adversar pentru sferturile de finală din Cupa României. Tehnicianul Vasluiului se teme de Unirea, echipă cu care a ajuns până în finală în sezonul trecut, în calitate de oficial, dar îşi propune câştigarea trofeului şi speră să treacă de trupa pregătită de Dan Petrescu.
“Unirea este cel mai incomod adversar pe care îl puteam întâlni la momentul actual. O formaţie disciplinată tactic, care evoluează foarte bine, cu puţine greşeli. Am lucrat acolo în calitate de oficial şi ştiu cum pregăteşte Dan Petrescu meciurile. Vom avea un joc dificil. Am fost oficial acolo, chiar am pierdut finala Cupei României în sezonul trecut, dar acum mă gândesc doar la victorie. Respect mult această competiţie, chiar am câştigat o dată cu Rapid ca jucător, vreau să fac acelaşi lucru cu Vaslui ca antrenor. E un trofeu pe care oricine şi-l doreşte, e cel mai scurt drum către Cupa UEFA”, a declarat Viorel Moldovan.


Intră acum și în grupul de