Pedeapsă drastică acordată de Comisia de Disciplină a AJF Suceava unui „abonat” la cartonaşe roşii (Fotbal)


Intră acum și în grupul de

Comisia de Disciplină a Asociaţiei Judeţene de Fotbal Suceava a încercat şi în săptămâna care a trecut să facă ordine în campionatele seriilor a IV-a şi a V-a şi în competiţiile dedicate juniorilor. „Topul” săptămânii în ce priveşte abaterea de la disciplina fotbalistică şi chiar de la bunul simţ îl are în frunte pe jucătorul Vasile Zabrea de la Stejarul Cajvana.
La meciul dintre Polul Nord Falcău şi Stejarul Cajvana, jucătorul echipei oaspete a fost eliminat de pe teren după ce l-a scuipat pe arbitru, în momentul în care acesta i-a acordat un cartonaş galben. Cel mai interesant lucru este acela că Vasile Zabrea este un „client” vechi al Comisiei de Disciplină a AJF Suceava care l-a mai suspendat două etape şi penalizat cu 100 lei în 25 aprilie 2008, cu încă două etape şi 40 de lei în 15 mai 2008 şi apoi cu trei etape şi 200 lei în 18 septembrie 2008.
De această dată Zabrea, recidivist fiind, a fost sancţionat cu patru etape suspendare şi 300 lei amendă conform articolului 12 litera a din RDAJF.
Suspendări pe câte două etape, pentru loviri reciproce şi respectiv pentru injurii aduse arbitrilor au primit juniorii de la Avântul Frasin şi Florconstruct Pătrăuţi, Ionuţ Gabor şi Andrei Herlea, cel care s-a „adresat” necorespunzător arbitrilor fiind seniorul Cristi Cuciureanu de la Locomotiva Zvoriştea. Juniorii au primit şi câte o penalitate sportivă de 70 de lei, în timp ce Cuciureanu a primit o penalitate de 200 lei.
Un ultim avertisment pentru neluarea măsurilor de supraveghere a spectatorilor a primit AS Avântul Grămeşti după ce un suporter al acestei formaţii a încercat să-l lovească pe arbitrul asistent. La meciul Şcoala de Fotbal Rădăuţi – Avântul Grămeşti, portarul Andrei Boureanu a fost eliminat pentru ţinerea unui jucător aflat în situaţie clară de gol, acesta fiind sancţionat de Comisia de Disciplină cu o etapă suspendare şi 30 de lei penalitate sportivă conform articolului 18.1 litera c din RDAJF.
Tot câte o etapă suspendare şi penalitate sportivă de 20 de lei au primit juniorii Mihai Vinarschi (Viitorul Arbore) şi Mihai Valentin Lungu (Unirea Boroaia) pentru eliminare de pe teren pentru cumul de cartonaşe galbene.
Formaţia Bradul Vama care nu s-a prezentat la meciul cu Dorna Vatra Dornei din Campionatul juniorilor D a primit o penalitate sportivă de 200 de lei, jocul fiind omologat cu scorul de 3 – 0 pentru dorneni.
Câte o penalitate de 50 de lei au primit echipele Recolta Fântânele şi Stejarul Cajvana pentru faptul că jucătorii acestor formaţii au primit câte 7, respectiv 5 cartonaşe galbele în partidele disputate în cadrul etapei a XIX-a.


Intră acum și în grupul de