CS Otopeni le-a mai “tăiat din nas” dinamoviştilor (Fotbal, Liga I)

Dinamo – CS Otopeni 0 – 0

Dinamo era înaintea acestui meci liderul Ligii I şi părea favorită sigură în faţa penultimei clasate. Cu toate acestea, s-a împiedicat unde era mai puţin de aşteptat. Dinamoviştii sperau să îşi ia revanşa după egalul cu Gaz Metan, mai ales pentru a lua viteză de urmăritoare. Unirea Urziceni era de altfel la egalitate de puncte cu campioana.

În tur, CS Otopeni a fost foarte aproape de surpriză, conducând în „Ştefan cel Mare” cu 1-0 prin golul lui Hristu Chiacu. Dinamo a revenit şi a întors rezultatul, dar acelaşi Chiacu a adus egalarea. În cele din urmă, „alb-roşii” s-au impus cu 3-2 prin golul marcat în ultimele minute de Marius Niculae. Cu toate acestea, în primele 45 de minute ale jocului, Dinamo nu a avut forţa cu care se laudă că va intra în Liga Campionilor, nereuşind să se impună nici măcar în faţa lui Otopeni în „liga lui Mitică”. În prima repriză. Niculescu a stat pe bancă pentru ca Boştină să intre, fără niciun plus în atac. Câinii nu au avut viziune la finalizare, în primele 45 de minute fiind înregistrate doar două ocazii mai speciale prin Moţi şi Dănciulescu.

În minutul 55, Gabriel Tamaş l-a faultat dur, fără minge, pe mijlocaşul Otopeniului, Lazic, scăpat singur în apropierea careului dinamovist, însă arbitrul Marius Avram nu a acordat lovitură liberă pentru oaspeţi. Repriza a doua este copie la indigo şi Dinamo ridică semene serioase de întrebare că merită să câştige titlul şi să meargă în Liga Campionilor cu fruntea sus. CS Otopeni rămâne fără gol marcat în Liga I de aproximativ cinci luni, timp în care a adunat un total de 636 de minute. Ultima oară când elevii lui Ciobotariu au reuşit să marcheze s-a consemnat pe 31 octombrie, în deplasarea de la Universitatea Craiova, încheiată la egalitate, scor 2-2, prin reuşita semnată de Kalle în minutul 84.

Portarul lui Dinamo şi al echipei naţionale a României, Bogdan Lobonţ, nu vrea să mai piardă o calificare în Liga Campionilor după experienţa negativă pe care a avut-o acum doi ani, cu Lazio. Cele două remize consecutive ale „câinilor”, 1-1 la Mediaş şi 0-0 acasă cu CS Otopeni au adus-o pe Unirea Urziceni la doar un punct, în timp ce Timişoara, CFR Cluj şi Rapid nu sunt nici ele departe, iar acest lucru l-a speriat pe goalkeeper, care a cerut colegilor să fie uniţi pentru a nu rata obiectivul. „Am pierdut încă două puncte după o evoluţie modestă. Este momentul să ne adunăm, să acceptăm criticile şi să ne revanşăm în faţa suporterilor. Dar pentru a reuşi trebuie să fim uniţi! Jucători, antrenori, conducători, fani, toţi! Am trăit multe momente în fotbal şi am spus de fiecare dată, în ultimele săptămâni, că lupta pentru titlu este departe de a fi încheiată. Foarte mulţi nu au crezut în cuvintele mele. Nu trăim o dramă, suntem în continuare pe primul loc, însă evoluţia noastră trebuie să fie cu totul alta! La Dinamo s-au făcut eforturi uriaşe şi ar fi păcat să dăm cu piciorul şansei de a ajunge în grupele Champions League”, a declarat Bogdan Lobonţ.

loading...