CSŞ “Nicu Gane” Fălticeni s-a calificat la turneul final! (Volei, Campionatul Naţional – Divizia Speranţe)


Intră acum și în grupul de

Echipa de volei a Colegiului Naţional „Nicu Gane” Fălticeni a reuşit în acest week-end, la Buzău, performanţa de a se califica la turneul final al Campionatului Naţional – Divizia Speranţe. Voleibaliştii fălticeneni născuţi în 1994 şi antrenaţi de prof. Ionel Ciocan s-au clasat pe locul secund al Seriei A din semifinalele competiţiei, într-o grupă din care au mai făcut parte CSŞ Buzău, CSŞ 3 Steaua Bucureşti şi CSŞ Tulcea.

Pe parcursul celor două zile în care s-au disputat meciurile, 14 şi 15 martie, fălticenenii au înregistrat două succese la acelaşi scor, 3-0, cu CSŞ Tulcea şi CSŞ 3 Steaua Bucureşti. În derbiul grupei, voleibaliştii lui Ionel Ciocan au fost învinşi de echipa gazdă, CSŞ Buzău, scor 0-3, la capătul unui joc destul de echilibrat în care buzoienii au beneficiat de suportul unei galerii frenetice. „ Le-am pus destule probleme însă pe ei i-a avantajat foarte mult faptul că au evoluat pe teren propriu. Am mai jucat cu CSŞ Buzău şi la un turneu la Piatra Neamţ, acolo unde scorul a fost mult mai strâns. Cred că sunt o echipă care poate fi învinsă. Noi ne-am îndeplinit obiectivul de a accede în finală însă acum ne dorim să luptăm pentru o clasare pe locurile 3-4. Cred că este un obiectiv realizabil însă pentru asta vom avea nevoie şi de sprijinul Consiliului Local Fălticeni. Sper să avem o colaborare cât mai bună cu CL întrucât avem o generaţie de tineri voleibalişti care pot să aducă rezultate meritorii Fălticeniului”, a declarat antrenorul Ionel Ciocan.

Turneul final se va disputa în perioada 8-12 aprilie, locul de desfăşurare nefiind stabilit deocamdată. În această fază a competiţiei vor participa 8 formaţii (primele două clasate din fiecare serie din semifinale) care vor fi repartizate în două grupe. „Dacă vom reuşi o clasare pe unul dintre primele două locuri în grupa din care vom face parte atunci putem lupta pentru o medalie”, a mai adăugat Ionel Ciocan. În turneul de la Buzău, antrenorul celor de la CSŞ „Nicu Gane” Fălticeni i-a avut în lot pe George Sandu, Cosmin Andone, Emanuel Amariei, Ştefan Lupu, Ciprian Pădurariu, Andrei Tanase, Iulian Dochiţa şi Flaviu Timofti.

Sunt în finală şi la minivolei

În urmă cu o săptămână, o altă grupă de copii de la CSŞ „Nicu Gane” Fălticeni s-a calificat la turneul final al Campionatului Naţional de Minivolei, ediţia 2008-2009. Voleibaliştii antrenaţi de Diana Floriştean şi Marius Stan au obţinut primul loc în prima grupă a turneului semifinal din care au mai făcut parte LPS-CSŞ Suceava, Triumf Botoşani şi CSŞ Bacău. Meciurile turneului final de la această categorie vor avea loc în perioada 3-5 aprilie 2009.


Intră acum și în grupul de