Minaur Baia Mare pune piedică Universităţii (Handbal, Liga Naţională)


Intră acum și în grupul de

Minaur Baia Mare – CS Universitatea Suceava 33-30 (16-15)

Înaintea partidei de la Baia Mare, CS Universitatea Suceava avea trei victorii consecutive obţinute în Liga Naţională. Dacă ar fi învins sâmbătă, „studenţii” ar fi urcat pe locul 6, o poziţie care în condiţiile câştigării Cupei Challenge de către o echipă din România ar fi devenit loc de cupă europeană pentru sezonul 2009-2010. Elevii lui Petru Ghervan nu au reuşit să se impună pe terenul Minaurului în etapa a XXI-a, deşi la un moment dat s-au aflat la cârma jocului. Partida de la Baia Mare a consemnat şi ultima repetiţie a universitarilor înaintea primei manşe din Challenge Cup, programată sâmbătă, 28 martie, la Krems.

Băimărenii au început bine meciul şi după un sfert de oră au condus cu 8-5, pentru ca patru minute mai târziu, tabela electronică din sala “Lascăr Pană” să înregistreze cea mai mare diferenţă de scor, 11-6. “Studenţii” au revenit spre finalul primei reprize şi au intrat la vestiare la doar un gol distanţă de Minaur, 14-15.

Actul secund a fost foarte disputat şi în minutul 45, CS Universitatea conducea cu 25-23. Din păcate, băimărenii au revenit spre finalul întâlnirii şi au înscris de patru ori la rând, de la 26-28 scorul devenind 30-28. Până la final, elevii lui Petru Ghervan nu au mai reuşit să întorcă rezultatul, iar gazdele s-au impus cu 33-30 şi s-au apropiat la doar 3 puncte de CS Universitatea.

Minaur Baia Mare: Viman (8 intervenţii bune, a apărat un 7m), R. Pop (a apărat un 7m) – Asoltanei 9 goluri, Mihai 7, Pesic 5 (unul din 7m), Popescu 4, Gavrilovic 2, Babici 2, Fotonea 1, Varady 1, P. Pop 1 (din 7m), Buciuman 1, Jovicki. Antrenori: Petre Avrămescu şi Florin Mironescu.

CS Universitatea Suceava: Pralea (o intervenţie bună), Andrei (9; 2) – Adomnicăi 6, Gavriloaia 6, Bursuc 5, Chiruţ 5 (1), Mitrea 4, Ignat 2, Dospinescu 1, Tcaciuc 1, Bibirig, Brădăţan, Zvanciuc, Ţuţu. Antrenor: Petru Ghervan

Înfrângerea Odorheiului menţine speranţele „europene” ale sucevenilor

Într-un alt meci al etapei a XXI-a, cu implicaţii în zona locurilor de cupă europeană, Ştiinţa Bacău a câştigat pe terenul celor de la HC Odorhei. Băcăuanii antrenaţi de Gabriel Armanu au reuşit astfel să lege două victorii consecutive, dupa ce în etapa trecută au învins pe CSM Medgidia cu scorul de 28-22. Prima repriză a fost una foarte echilibrată, dar cu Bacăul la timonă. Astfel, oaspeţii au condus cu 8-5 (minutul 18), 11-9 (minutul 23), iar la pauză au intrat în avantaj de două goluri, 15-13. Harghitenii nu au reuşit să revină nici în partea secundă, Ştiinţa conducând cu 23-20 în minutul 45. Cu 10 minute înainte de final, gazdele au fost la un singur gol distanţă, 24-25, însă următoarele 4 minute au fost decisive, băcăuanii înscriind de patru ori consecutiv şi tranşând meciul în favoarea lor.


Intră acum și în grupul de