Scene de K1 la meciul Avântul Grămeşti – Avântul Volovăţ


Intră acum și în grupul de

Meciul din Liga a V-a dintre Avântul Grămeşti şi Avântul Volovăţ a fost unul în care regulile de conduită dintr-un meci de fotbal au fost încălcate grav. Totul a început după o fază în care jucătorul Dumitru Aniţucăi a fost eliminat pentru un fault în caliotate de ultimo apărător.
Din acest moment, la “pupitru” a trecut şeful grupului de oameni de ordine de la Grămeşti, Silviu Amariei care şi-a început “activitatea” prin ameninţări şi injurii la adresa arbitrilor. Încurajat de aceste manifestări reprobabile, delegatul echipei gazdă, Constantin Luchian, a pătruns pe teren şi l-a lovit pe arbitrul de centru Cristi Cearcovschi. De frică, arbitrul de centru nu a luat măsurile cuvenite după aceste intervenţii şi a încercat să conducă partida până la final pentru ca situaţia explozivă deja să nu degenereze.
În pofida acestui fapt, acelaşi personaj, Silviu Amariei “ajutat” şi de alt spectator a intervenit şi la finalul partidei dintre Avântul Grămeşti şi Avântul Volovăţ şi l-a lovit şi pe observatorul Ion Sopon care a încercat să protejeze brigade de arbitri.
La şedinţa Comisiei de Disciplină a AJF Suceava au fost prezenţi vicepreşedintele asociaţiei sportive Avântul Grămeşti, Radu Agache şi delegatul echipei Constantin Luchian.
În urma analizării situaţiei conflictuale de la meciul dintre Avântul Grămeşti şi Avântul Volovâţ, Comisia de Disciplină a AJF Suceava a hotărât suspendarea delegatului formaţiei Avântul Grămeşti, Constantin Luchian pentru o lună de zile, până în data de 12 aprilie, acesta trebuid să achite şi o penalitate sportivă de 120 de lei conform articolului 28.4 din cadrul RDAJF. Gruparea din Grămeşti a primit şi un ultim avertisment pentru deficienţe organizatorice.

Comisia de Disciplină a AJF Suceava a avut mult de lucru după ultima etapă care s-a discutat în ligile a IV-a şi a V-a, mai mulţi jucători confundând terenurile de fotbal cu un maidan.
Cea mai aspră sancţiune a fost aplicată de către Comisia de Disciplină a AJF Suceava jucătorului Constantin Cîrlan de la Florconstruct Pătrăuţi care la lovit cu palma pe arbitru după ce a primit cartonaşul roşu. Jucătorul Constantin Cîrlan a fost suspendat pentru 4 etape şi sancţionat cu o penalitate sportivă de 300 lei.
Suspendări drastice au primit şi jucătorii: Constantin Bradu de la Bradu Vama, Alin Ionăşanu de la Rapid CFR III Suceava, Ciprian Bernicu de la Flacăra Roşie Udeşti şi Cătălin Diaconescu de la Bucovina Calafindeşti. Constantin Bradu a primit din partea Comisiei de Disciplină a AJF Suceava 4 etape de suspendare şi o penalitate sportivă de 150 lei conf. art.18.3 lit. a din RDAJF pentru că la călcat pe un jucător căzut la pământ după ce în prealabil primise cartonaşul galben.
Alin Ionăşanu a primit 3 etape de suspendare şi o penalitate sportivă de 70 lei iar Ciprian Bernicu 2 etape de suspendare şi o penalitate sportivă de 50 lei, cei doi fiind eliminaţi de pe teren la meciul Rapid CFR III Suceava – Flacăra Roşie Udeşti pentru lovire reciprocă.
Cătălin Diaconescu a primit şi el din partea Comisiei de Disciplină o suspendare de 3 etape şi o penalitate sportivă de 120 lei conform art. 18.3 lit. a din RDAJF pentru că a văzut cartonaşul roşu la meciul Bucovina Calafindeşti – Polul Nord Falcău după ce a lovit un jucător fără balon.
Şi sportivul Vasile Adrian Mihalovici, junior încă, a fost sancţionat de către Comisia de Disciplină cu 2 etape de suspendare şi o penalitate sportivă de 70 lei fiind eliminat de pe teren la partida CS Gura Humorului – Steaua Dumbrăveni din Campionatul Juniorilor de Liga a IV-a pentru că a lovit cu cotul un adversar.
Câte o etapă de suspendare şi o penalitate sportivă de 20 lei pentru cumulul de cartonaşe galbene au primit jucătorii: Andrei Maruseac de la Zimbrul Siret, Marius Ghilan de la Steaua Dumbrăveni, Ionuţ Zaharie de la Stejarul Cajvana.
Comisia de Disciplină a AJF Suceava a sancţionat Asociaţiile sportive: Recolta Fântânele cu o penalitate sportivă de 50 lei pentru că jucătorii acestei formaţii au acumulat 7 cartonaşe galbene. În aceeaşi situaţie s-au aflat şi formaţiile Bradul Vama şi Flacăra Roşie Udeşti.
Comisia de Disciplină a AJF Suceava a sancţionat Asociaţia Fulgerul Ciprian Porumbescu cu o penalitate sportivă de 200 lei pentru că a trecut pe foaia de arbitraj pe jucătorul Cătălin Ceornohuz aflat în stare de suspendare, formaţia din Ciprian Porumbescu primind şi 7 cartonaşe galbene.
Antrenorul formaţieie FC Marginea, Nicolae Martinescu, a fost sancţionat cu un ultim avertisment de către Comisia de Disciplină a AJF Suceava pentru că i-a înjurat şi scuipat pe arbitrii la meciul FC Marginea – Constructorul Dărmăneşti. Comisia de Disciplină a manifestat îngăduinţă faţă de tehniceanul formaţiei din Marginea pentru că acesta şi-a recunoscut greşeala.
Echipa de juniori C a Clubului Bucovina Fundu Moldovei a fost sancţionată de către Comisia de Disciplină a AJF Suceava cu un ultim avertisment şi cu achitarea cheltuielilor de organizare echipei CSS LPS Suceava deoarece nu s-a prezentat la partida de fotbal cu formaţia anterior menţionată. Jocul CSS LPS Suceava – Bucovina Fundu Moldovei a fost omologat cu scorul de 3-0 în favoarea formaţiei de la LPS.


Intră acum și în grupul de