Victorie falsă a Stelei (Handbal, Liga Naţională)


Intră acum și în grupul de

CS Universitatea Suceava – Steaua MFA Bucureşti 25-26 (12-15)

CS Universitatea Suceava rămâne fără victorie în faţa Stelei, după ce miercuri seară, într-un meci restant din etapa a XXII-a din Liga Naţională, campioana României din sezonul trecut şi-a trecut în cont o victorie ruşinoasă, scor 25-26, o contribuţie importantă în asigurarea succesului lor având-o brigada de arbitri Pavel/State.

CS Universitatea Suceava a început bine meciul şi a condus pe tabela de marcaj, scor 5-2 în minutul 8 pentru ca la jumătatea primei reprize „studenţii” să aibă aceaşi diferenţă, scor 7-4, un aport deosebit avându-l portarul Iulian Andrei, care a avut nu mai puţin de 5 intervenţii reuşite în primul sfert de oră. Bucureştenii au marcat de patru ori consecutiv şi astfel, echipa antrenată de Bozo Rudic a trecut pentru prima dată în avantaj, în minutul 19, când tabela arăta 7-8. Pe fondul câtorva inexactităţi ale sucevenilor în faza de atac, în minutul 24, oaspeţii conduceau cu o diferenţă de două goluri, scor 8-10. Adomnicăi a punctat de două la rând şi a egalat la 10 însă cei care au intrat în avantaj la vestiare au fost oaspeţii, scor 12-15. O primă repriză în care Adi Chiruţ a marcat 4 goluri, jocul de atac al sucevenilor a scârţîit iar Pavel şi State au etalat o manieră de arbitraj sâcâitoare.

Steaua a început excelent repriza secundă şi în minutul 33 scorul era 14-18, aceasta fiind cea mai mare diferenţă cu care Şania&Co. au condus pe parcursul întâlnirii. În minutul 41 tabela arăta 17-20 însă Dospinescu, Adomnicăi şi Ignat au marcat de trei ori şi CS Universitatea a restabilit egalitatea pentru ca, în minutul 47, sucevenii să treacă în avantaj, 22-21, după un gol superb înscris de Mădălin Ţuţu. Arbitrii Pavel/State au inventat un 7 metri, l-au eliminat 2 minute pe Ţuţu, au mai oprit un contra-atac perfect valabil al sucevenilor şi în minutul 54, scorul era din nou egal, 24-24, moment în care Iulian Andrei a apărat o aruncare de la 7 metri. Finalul de joc a fost dramatic. La 25-25, Andrei a avut doua interevenţii extraordinare iar Bursuc a ratat singur cu Laufceag. În ultimele secunde, Pavel şi State au mai dat un 7 metri foarte uşor oaspeţilor care nu au ratat şi au câştigat 2 puncte ruşinoase, la final ei primindu-şi meritatele fluierături din partea publicului sucevean.

Petru Ghervan speră ca jucătorii să se recupereze în timp util pentru meciul cu Krems

După încheierea jocului cu Steaua, directorul tehnic al “studenţilor” s-a dus direct spre arbitrii Pavel şi State cu care s-a întreţinut preţ de câteva secunde. Petru Ghervan consideră că jucătorii suceveni au luptat pentru o victorie pe care însă nu au reuşit să o obţină. “Am ratat foarte mult iar în apărare am jucat aproximativ şi asta ne-a costat. Din păcate de ceea ce m-am temut nu am scăpat dar asta este. Mă bucur că băieţii au luptat. A fost un meci tare în care nu ne-am dat în niciun moment la o parte şi sper ca acest lucru să nu ne coste sâmbătă, la meciul cu Krems. Am încredere în tinereţea echipei noastre şi puterea jucătorilor de a se recupera cât mai repede pentru că ne aşteaptă un alt meci extrem de important”, a declarat la finalul meciului Petru Ghervan.

Sâmbătă, de la ora 18, în sala LPS va avea loc meciul retur dintre CS Universitatea Suceava şi UHK Krems, contând pentru sferturile de finală ale Cupei Challenge. În Austria, “studenţii” s-au impus cu 29-26 şi au prima şansă la calificare.


Intră acum și în grupul de