CS Universitatea s-a calificat în semifinalele Cupei Challenge!!! (Handbal, Cupa Challenge)


Intră acum și în grupul de

CS Universitatea Suceava – Unionhandballklub Krems 32 – 24 (15 – 11)

Debutantă într-o competiţie europeană, CS Universitatea Suceava a reuşit sâmbătă seară să se califice în semifinalele Cupei Challenge, după ce a învins formaţia austriacă Unionhandballklub Krems, scor 32-24. În partida tur, disputată în urmă cu o săptămână, sucevenii s-au impus la Krems cu 29-26 şi universitarii au pătruns în careul de aşi al competiţiei. Performanţa este una istorică pentru sportul sucevean, nicio altă echipă de club din judeţ neizbutind să ajungă în penultima fază a unei competiţii europene la nivel inter-cluburi.

Meciul a început cu foarte multe ratări de ambele părţi. Cei care au marcat primii au fost sucevenii prin Adrian Chiruţ. Portarul austriecilor Wolfgang Filzwieser a avut câteva intervenţii bune astfel că, în minutul 6, scorul a fost doar 2-1. Iulian Andrei a avut două intervenţii bune însă pe contra-atac „studenţii” nu au putut profita şi în minutul 10, oaspeţii au marcat prin Lachmann preluând conducerea pe tabela de marcaj, scor 2-3. Echipa antrenată de Petru Ghervan a revenit şi în minutul 13 scorul era 6-4 în favoarea sucevenilor însă austriecii au punctat de două ori prin Chalupa şi Vizvary şi au făcut 6-6, la jumătatea primei reprize.

Au urmat trei goluri marcate de suceveni, Dospinescu şi Bibirig de două ori şi tabela din sala LPS arăta în minutul 19 scorul de 9-6 pentru CS Universitatea. Cu cinci minute înainte de încheierea primei părţi a jocului, universitarii au avut un avantaj de patru goluri, scor 12-8, printre marcatori fiind şi Adi Mitrea, care deşi nu s-a însănătoşit până la ora meciului a ţinut neaparat să-şi ajute colegii. La finalul primelor 30 de minute tabela de marcaj a arătat 15-11, o diferenţă de scor confortabilă, mai ales în condiţiile în care sucevenii aveau în spate şi victoria de la Krems.

“Studenţii” încep actul secund în forţă şi înscriu de patru ori, scorul devenind 19-11 în minutul 36. Austriecii au o zvâcnire de orgoliu şi marchează primul gol din repriza a doua după 7 minute, prin Hrahovec însă Bibirig reface diferenţa de opt goluri, 20-12, în minutul 38. La 22-12, tehnicienii austrieci au cerut time-out, probabil într-o ultimă încercare de a-şi remonta jucătorii. Sucevenii s-au relaxat, iar oaspeţii au punctat de trei ori la rând, scor 22-15, în minutul 42. Treptat, partida şi-a pierdut din intensitate însă portarul Iulian Andrei s-a remarcat în câteva rânduri mai ales când “studenţii” au avut doi jucători eliminaţi.

Cu 10 minute înainte de finalul întâlnirii, scorul era 26-19, problema calificării fiind rezolvată. Petru Ghervan şi-a permis să-i ofere şi lui Cezar Mihai şansa de a debuta într-o competiţie europeană. Nici cartonaşul roşu primit în minutul 54 de Cristian Adomnicăi nu a mai contat, în condiţiile în care scorul era 28-21. În ultimul minut de joc, la scorul de 32-24, tribunele din sala LPS s-au ridicat în picioare şi şi-au aplaudat favoriţii care îşi continuă aventura în cupele europene.
CS Universitatea: Chiruţ (6 goluri), Bibirig (7), Adomnicăi (6), Dospinescu (5), Bursuc (4), Brădăţan (2), Mitrea (1), Ţuţu (1).
UHK Krems: Chalupa (4), Grabner (2), Lachmann (5), Hrahovec (5), Pesic (2), Thaqi (3), Belas (2), Vizvary (1).


Intră acum și în grupul de