„Cupa Cartierelor la Fotbal”, campanie a IPJ împotriva violenţei


Intră acum și în grupul de

Iniţiată la sfârşitul lunii martie a acestui an de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, Campania “Sport şi Artă împotriva Violenţei” continua până la finele lunii mai atât prin desfăşurarea unor activităţi de informare a grupurilor ţintă şi a societăţii în general cu privire la riscurile adoptării unor comportamente violente, cât şi prin organizarea unor activităţi care să se constituie în alternative viabile de petrecere a timpului liber pentru tineri. Potrivit IPJ Suceava, în săptămâna 30.03 – 05.04.2009, evenimentul care a promovat mesajul antiviolent al Campaniei “Sport şi Artă împotriva Violenţei” a fost „Cupa Cartierelor la Fotbal”. Organizată la Iulius Mall, competiţia a strâns la start 44 de echipe de tineri care s-au întrecut în fazele eliminatorii, finalele fiind programate duminică 05.04.2009. Organizatorii evenimentului, Gazeta Sv.ro, Iulius Mall, Direcţia Judeţeană pentru Sport Suceava şi partenerii campaniei non-violenţă iniţiată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava – Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au oferit participanţilor premii, cupe, diplome şi medalii, răsplătindu-i astfel pe câştigători.

Poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii al IPJ Suceava au înmânat participanţilor şi spectatorilor pliante şi steguleţe, promovând mesajul antiviolent al campaniei.

„Transformările sociale, accesul la informaţie, diversele curente de opinie promovate de unele medii au condus la modificări, de multe ori ireversibile ale comportamentului şi atitudinii tânărului din zilele noastre. Promovarea adevăratelor valori, a conceptelor de toleranţă, fair-play şi non-violenţă devine astfel o componentă de bază în activitatea de prevenire desfăşurată de IPJ Suceava – Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii. Adolescentul, prin natura vârstei sale este uneori reticent la ceea ce înseamnă regulă, normă. Tocmai de aceea el trebuie implicat efectiv în activităţi constructive, trebuie să fie parte a acestora. Iată câteva dintre motivele pentru care IPJ Suceava a iniţiat această campanie, care, pe lângă obiectivul de informare are ca direcţie organizarea şi promovarea unor activităţi care să se constituie în alternative de petrecere a timpului liber pentru tineri” a declarat inspectorul de poliţie Epureanu Ionuţ, ofiţer de prevenire în cadrul IPJ Suceava.

În luna aprilie 2009, Campania „Sport şi Artă împotriva Violenţei” va continua , agenţii şi ofiţerii de poliţie din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii – IPJ Suceava participând la activităţi culturale şi sportive , promotoare ale mesajului non-violent.


Intră acum și în grupul de