România, prezentă cu 11 echipaje și 42 de sportivi, între care și sucevenii Gianina-Elena Beleaga și Cosmin Pascari, la Cupa Mondială de Canotaj III de la Rotterdam, Olanda


Intră acum și în grupul de

România va fi prezentă la Cupa Mondială de Canotaj III de la Rotterdam, între 12 și 14 iulie, cu 11 echipaje și 42 de sportivi între care și sportivi suceveni. Competiția va fi găzduită, în premieră, de circuitul de regate Willem Alexander Baan.

A treia etapă de Cupă Mondială din acest an reunește sportivi din 42 țări și este ultimul mare eveniment înainte de Campionatul Mondial de Canotaj de la Linz-Ottensheim, Austria, de la sfârșitul lunii august, decisiv în calificările pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

Cei mai mulți dintre sportivii aliniați la start au în palmares medalii de aur, argint și bronz la Campionatele Europene și Mondiale.

La feminin dublu rame (W2-) țara noastră va fi reprezentată de două echipaje – cel format din Cristina – Georgiana Popescu/ Amalia Bereș  și Mădălina-Gabriela Cașu / Iuliana Buhuș.

Echipajul masculin de dublu rame (M2-) este format din Marius-Vasile Cozmiuc și Ciprian Tudosă. La feminin dublu vâsle (W2x) participă Nicoleta-Ancuța Bodnar și Simona Geanina Radiș, iar la masculin dublu vâsle (M2x) echipajul format din Ioan Prundeanu și Marian-Florin Enache.

Echipajul de patru rame este format la feminin (W4-) din Ioana Vrânceanu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Mădălina Bereș și Denisa Tivlescu.

În proba masculină de patru rame (M4-), România aliniază la start două echipaje. Primul este format din Mihăiță-Vasile Țigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ștefan-Constantin Berariu, Cosmin Pascari, iar al doilea din Alexandru Chioseaua, Ciprian Huc, Alexandru Danciu si Bogdan Baitoc.

Echipajul feminin de dublu vâsle categorie ușoară (LW2x) este format din Ionela- Livia Cozmiuc și Gianina-Elena Beleaga.

România are reprezentanți și în probele de opt rame cu carmaci . Echipajul feminin (W8+) este format din Georgiana Vasile, Adriana Ailincai, Maria Tivodariu,  Roxana Parascanu, Beatrice-Mădălina Parfenie, Iuliana Popa, Maria-Magdalena Rusu, Roxana-Iuliana  Anghel și Daniela Druncea.

Echipajul masculin de opt rame cu carmaci (M8+) este format din, Constantin Adam, Constantin Radu, Adrian Damii, Alexandru Matincă, Vlad-Dragoș Aicoboae, Cristi-Ilie Pîrghie, Alexandru-Consmin Macovei, Sergiu-Vasile Bejan si Adrian Munteanu.

Concursul reprezintă ultimul test în vederea calificării la JO 2020. Sportivii și-au propus ca obiectiv câștigarea a două medalii și a încă două locuri IV – VI.

Cupa Mondială de Canotaj a fost lansată ca eveniment în anul 1997 și constă în 3 etape organizate anual în lunile mai, iunie și iulie În acest an, prima etapă a avut loc Plodviv, Bulgaria (10-12 Mai), iar a doua etapă la Poznan, Polonia (21-23 Iunie).


Intră acum și în grupul de