Egal norocos, obţinut de campioană în Ghencea (Fotbal, Liga 1)


Intră acum și în grupul de

Steaua – CFR Cluj 1 – 1

Steaua şi CFR Cluj au remizat, egalitatea din Ghencea fiind cel mai bun rezultat pentru rivalii de la Dinamo. Impulsionaţi de miza jocului, dar şi de prima de 10.000 de euro de jucător promisă de patronul Paszkany, ceferiştii au început curajos meciul şi au avut prima ocazie prin Traore, şutul acestuia fiind însă reţinut de Zapata. Golul a căzut în minutul 8, când Y. Kone l-a găsit foarte bine pe Culio, iar acesta din urmă l-a învins pe columbian cu un şut plasat. Pereira a dat şi el emoţii steliştilor, dar portarul militarilor a fost de data aceasta la post.

Steaua a avut o răbufnire în minutul 14, când Toja a trimis pe lângă poarta goală, după ce Stăncioiu ieşise greşit la o centrare a lui Dayro Moreno.

După şutul lui Lovin peste poartă din minutul 20 meciul s-a mai calmat. Sub presiunea publicului, Steaua a forţat mai mult, având o bară prin Toja în minutul 29, pentru ca la faza următoare Stancu să reia cu capul pe lângă poartă din numai patru metri. Huiduit toată repriza de spectatori, Lovin şi-a curmat chinul şi a intrat violent la Culio în minutul 42, fiind eliminat. La pauză, finanţatorul Gigi Becali l-a atacat pe arbitrul Teo Crăciunescu, considerând că a greşit arătându-i cartonaşul roşu lui Lovin. „Teo Crăciunescu este un teribilist, nu este unul corupt, de aceea nu trebuie să te ataci. Problema este că el nu are valoare, el nu trebuie să arbitreze“, a spus Becali.

Meciul a fost relansat după timpul de odihnă, când Dayro Moreno, favoritul lui Becali, a înscris pentru 1-1, învingându-l pe Stăncioiu cu un şut pe centru, de la marginea careului mare. Spiritele s-au încins, Teo Crăciunescu împărţind cu dărnicie cartonaşe galbene, iar ocaziile de poartă au fost şi ele mai multe, cele mai clare la poarta ardelenilor. În minutul 62, Panin şi Stancioiu s-au încurcat reciproc, dar Semedo nu a fost pe fază, ratând desprinderea.

Nici Kapetanos nu a putut să profite de nesincronizraea apărătorilor clujeni în minutul 67, şutând dintr-o poziţie ideală în Stăncioiu, care era căzut în faţa porţii. Acelaşi Kapetanos a zguduit transversala în minutul 75, după ce cu două minute înainte Teo Crăciunescu restabilise egalitatea numerică, eliminându-l pe Panin, fundaşul clujean văzând al doilea cartonaş galben. Pedriel, înlocuitorul lui Kapetanos nu a fost nici el mai inspirat decât grecul, dând cu piciorul unei ocazii care ar fi putut aduce fericirea trupei lui Marius Lăcătuş trimis să sufere în tribune pentru proteste la adresa arbitrajului. În minutul 83, bolivianul, scăpat din marcaj de Mureşan, a încercat să-l dribleze şi pe Stăncioiu, şi-a prelungit mingea şi a fost deposedat de portarul ceferist spre disperarea steliştilor.

„CFR nu a avut nici un corner. Nu am mai văzut niciodată o echipă care să nu aibă nici un corner. Apoi, este incredibil cum a ratat Kapetanos. Deşi am avut un om în minus, am condus repriza a doua. Am dominat, am dat două bare. Nu a vrut Dumnezeu. Dayro? Nu a fost stralucit“, a comentat Becali la finalul meciului. Acesta consideră că Steaua nu mai are şanse decât teoretic la titlu: „E mai greu, sunt multe puncte distanţă. Mai sper, nu aţi văzut ce se întâmplă? Important e că am făcut un egal şi că ne păstrăm şansele la locul doi“.

Prestaţia suceveanului Sebastian Gheorghe la meciul Steaua-CFR Cluj a fost apreciată

Suceveanul Sebastian Gheorghe, care miercuri seară a fost tuşier la derby-ul Steaua-CFR Cluj, scor 1-1, a precizat azi pentru SuceavaSport că prestaţia sa la acest joc a fost apreciată. “Am fost pe la Federaţie şi pot spune că prestaţia mea a fost considerată bună. Am auzit şi eu că Andrei Vochin a spus la un moment dat că aş fi semnalizat eronat un ofsaid dar am văzut azi reluarea şi am avut dreptate la acea fază”, a spus cel care este şi preşedintele Comisiei de Disciplină din cadrul AJF Suceava. Sebastian Gheorghe s-a arătat intrigat şi de faptul că cei doi comentatori ai meciului Steaua-CFR Cluj, Emil Grădinescu şi Andrei Vochin au vorbit în timpul meciului de felul în care el a ajuns să fie purtător al ecusonului FIFA într-un timp scurt.

“Nu au niciun un motiv să conteste faptul că merit să fiu arbitru FIFA. Probabil ei nu ştiu că până să ajung aici am oficiat în 282 de meciuri. În plus aş vrea să le reamintesc că din februarie 2007 când am greşit la un meci al Stelei, am avut doar prestaţii care au fost considerate a fi bune”, a spus Sebi Gheorghe, care a mai adăugat şi faptul că azi s-a întâlnit cu centralul Bogaciu, care s-a arătat şi el indignat de cele apărute în Gazeta Sporturilor cu privire la arbitrajul românesc.

FC Braşov – Universitatea Craiova 1 – 1

Nici nu a apucaseră spectatorii braşoveni se se aşeze bine pe scaune şi au fost nevoiţi să-şi părăsească locurile. Surdu a deschis scorul în minutul cinci, după o fază lucrată de suceveanul Roman, la care oltenii au cerut ofsaid. Fanionul a rămas jos iar tabela indica avantajul gaudelor, care au început mai bine meciul şi au continuat să atace poarta lui Bornescu. Portarul craiovenilor le-a dat emoţii alor săi în minutul 20, când a respins greşit o centrare de pe partea dreaptă, dar Sburlea a şutat defectuos din marginea careului mare. Universitatea a avut prima tresărire în minutul 28. Florin Costea a trimis din lovitură liberă puţin pe lângă vinclul porţii braşovene.

Juveţii au ratat însă şansa egalării zece minute mai târziu, când Ologu, preferat titular de Nicolo Napoli, l-a găsit bine pe Mihai Costea la marginea careului mare, acesta a şutat, mingea a ricoşat l-a Dilveski, iar australianul, din zece metri uşor lateral dreapta l-a luat la ţintă pe Coman. Prima repriză s-a încheiat cu ocazia lui Roman, care, nemarcat în careu la centrarea lui Cătălin Munteanu, a şutat din 7-8 metri, dar Bornescu a respins.

”Ştiinţa” a încercat în partea a doua a meciului să pună mai multă presiune la poarta lui Coman, riscând mai mult. Mai precaută, FC Braşov aflată la adăpostul avantajului minim de pe tabela de marcaj, a preferat să joace pe contre şi să profite de spaţiile lăsate libere de juveţi. În minutul 52, Wobay a pătruns pe partea dreaptă şi a centrat spre Mihai Costea, dar Rui Duarte a respins în ultimul moment. Apoi, şapte minute mai târziu, Florin Costea a şutat din interiorul careului, dar Coman a reţinut în doi timpi, la o fază în care arbitrul asistent a făzut o poziţie de ofsaid la atacantul craiovean. Napoli i-a aruncat în luptă pe Gângioveanu şi Dina, dar ocaziile au fost tot la poarta trupei sale. În minutul 73 Surdu nu a putut profita de greşeala lui Găman, care a pierdut aiurea o minge în careu, apoi, cinci minute mai târziu acelaşi Surdu a şutat pe lângă poartă din şase metri. FC Braşov s-a crezut prea devreme învingătoare şi, la una dintre ultimele încercări ofensive ale alb-albaştrilor, Gîngioveanu l-adriblat pe Bogdan Nicolae şi a centrat pentru Florin Costea, care a pus latul pentru un punct preţios.

Antrenorul Răzvan Lucescu nu şi-a putut explica cum a putut scăpa victoria printre degete în meciul cu Universitatea. „A fost un meci foarte bun, chiar excelent. Ne-am sufocat adversarul timp de 90 de minute. Dacă altă dată aveam ce să le reproşez băieţilor, de data aceasta n-am. Am avut 7-8 ocazii de a marca şi trebuia să marcam golul doi să închidem meciul. A fost o singură echipa pe teren, iar punctul obţinut de Craiova este dat de Dumnezeu“, a spus Răzvan Lucescu. Fair-play, finanţatorul ştiinţei, Adrian Mititelu, a recunoscut că jucătorii săi nu au evoluat strălucit. „E bine. Chiar dacă am jucat prost, am plecat neînvinşi, deci nu am de ce să fiu nemulţumit. Unii jucători au fost de nerecunoscut. Au intrat în teren cu aere de vedetă, se credeau învingători. Urmează meciul cu FC Argeş care va fi foarte greu. E o echipă puternică, nu au nici o presiune, şi de aceea sunt foarte priculoşi“, a spus Mititelu. Acesta a dezvăluti că s-a bucurat mult că Sorin Corpodean a fost arestat.„Nu am de ce să fiu trist pentru ce li se întâmplă arbitrilor. Când l-am văzut pe Corpodean în dubă m-am simţit bine. E trist ce ne-a făcut la Iaşi. Cei care sunt curaţi, aceia să se bucure“, a declarat Adrian Mititelu.

FC Timişoara – Poli Iaşi 3 – 0

Victoria cu 5-0 obţinută de Dinamo cu Gloria Bistriţa nu i-a speriat pe urmăritori, care se menţin în apropierea liderului după meciurile disputate marţi şi miercuri. După ce Urziceniul a trecut de Vaslui, FC Timişoara a învins miercuri cu 3-0 pe Poli Iaşi. Golurile partidei au fost înscrise de Arman Karamian, în minutul 12, Gigel Bucur, în minutul 54, şi Artiom Karamian, în minutul 84. Arman a deschis scorul în minutul 12 cu un şut de la opt metri lateral dreapta.

Gigel Bucur a majorat diferenţa, în minutul 54, după un contraatac purtat pe partea dreaptă, în care a driblat doi jucători ai Politehnicii Iaşi, pentru ca în minutul 84, Artiom Karamian a înscris din şapte metri, profitând de o minge respinsă în faţă la un şut al lui Magera.

Într-un alt meci disputat miercuri seară, Pandurii Târgu-Jiu a învins, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (1-0), formaţia Gloria Buzău. Golul echipei gorjene a fost reuşit, în minutul 45, de Florin Stângă, care a reluat cu capul, din interiorul careului, balonul venit din centrarea lui Constantin Grecu.


Intră acum și în grupul de