Finala Challenge Cup nu mai e un vis (Handbal)


Intră acum și în grupul de

CS Universitatea Suceava – BSV Bern Muri 35 – 31

Cine şi-ar fi închipuit în toamnă că drumul Universităţii Suceava în Cupa Challenge va fi atât de lung? Debutanţi într-o cupă europeană, “studenţii” au sfidat calculele hârtiei şi acum sunt la un pas de accederea în ultimul act al competiţiei. În prima manşă din semifinalele Cupei Challenge, CS Universitatea a dispus cu 35-31 de Bern Muri şi are un mic avantaj înaintea returului din Elveţia.

Sâmbătă seară, sala de sport de la LPS a îmbrăcat din nou hainele de sărbătoare. În faţa preşedintelui FRH, Cristian Gaţu, care a asistat la meci, sucevenii au făcut un joc bun, dar au avut în faţă un adversar redutabil, BSV Bern Muri fiind fără doar şi poate cea mai valoroasă echipă pe care formaţia antrenată de Petru Ghervan a înfruntat-o în acest sezon european.

„Studenţii” au fost avizaţi de forţa adversarilor după „dubla” pe care elveţienii au susţinut-o cu Ştiinţa Bacău în turul precedent. Au încercat încă din primele minute să imprime un ritm susţinut partidei, dar Bern Muri le-a răspuns pe măsură şi nu a cedat. Astfel, ostilităţile au stat mai mereu sub semnul echilibrului, cu un plus însă pentru formaţia suceveană. CS Universitatea a intrat la pauză cu un avantaj de două goluri (18-16), dar a avut şi emoţii în primele 30 de minute (7-10, min. 17).

În partea a doua a jocului, sucevenii au încercat să se desprindă şi să se distanţeze cât mai mult faţă de adversari în perspectiva manşei secunde, dar au făcut-o doar până la patru lungimi (27-23, min. 44). Elveţienii au revenit la 30-31 (min. 54), însă finalul le-a aparţinut gazdelor, care s-au impus cu 35-31.
Returul va avea loc duminică, 3 mai, la Guemligen, în Elveţia.


Intră acum și în grupul de