Armistiţiu?! (Fotbal, Liga a II-a)


Intră acum și în grupul de

Situaţia Cetăţii Suceava, care după egalul cu CS Buftea şi înfrângerea cu Dinamo II a luat o opţiune serioasă în ce priveşte retrogradarea în cel de-al treilea eşalon, i-a pus pe jar pe suporterii grupării din Areni. Dacă sâmbătă după jocul cu Dinamo II aceştia i-au cerut socoteală preşedintelui Dumitru Moldovan şi unei părţi a jucătorilor, marţi seară, galeria s-a întâlnit la Stadionul Areni cu primarul Ion Lungu, preşedintele Dumitru Moldovan, antrenorul Ioan Radu şi căpitanul Andrei Roheţki, pentru a discuta despre problemele cu care se confruntă echipa fanion a judeţului.

Primarul le-a reproşat jucătorilor că nu sunt în stare să câştige niciun meci în deplasare şi că se plâng că au de luat două prime restante

Mai întâi, Ion Lungu a purtat o discuţie cu jucătorii Cetăţii cărora le-a reproşat faptul că nu au reuşit să câştige niciun meci în deplasare în acest sezon, mai mult, au pierdut puncte preţioase şi pe teren propriu. Edilul Sucevei le-a prezentat bugetul clubului pentru acest an (aproximativ 17 miliarde de lei vechi) spunând că “mai mult nu se poate”.

“Nu mi se pare normal să mi se spună că echipa nu a jucat cum trebuie pentru că sunt două prime restante. La orice club care trăieşte din banul public sunt probleme de acest gen. E inadmisibil ca o echipă fără ţară, fără oraş, fără stadion, fără nimic, Lotus Roman Luceafărul Băile Felix să câştige în deplasare iar noi să pierdem permanent. Mă mai întâlnesc şi eu cu oameni de prin ţară care râd de mine când vine vorba de fotbal. Eu cred că mi-am făcut datoria faţă de echipă şi am fost permanent alături de voi. L-am schimbat pe Ovidiu Murariu pentru că era prea moale. De acum încolo îi acord tot sprijinul meu lui Ioan Radu. După părerea mea el este cel mai bun antrenor din Suceava. Am vrut să-l aduc din iarnă însă au fost trei jucători care au spus că ei nu-l vor ca antrenor. Ioan Radu are experienţă şi este un bun pedagog. Suntem în ceasul al 12-lea. Hai să câştigăm şi noi şi să ne salvăm de la retrogradare, cât mai sunt şanse! La Suceava nu vor mai veni jucători de prin alte părţi pentru că asta ar însemna costuri duble. Ioan Radu nu a fost adus pentru două etape. Chiar dacă se va retrograda, deşi eu sper că nu se va întâmpla acest lucru, Ioan Radu va rămâne antrenor şi va construi o echipă competitivă alcătuită doar din jucători localnici. Cui nu-i convine situaţia e liber să plece”, le-a transmis Ion Lungu jucătorilor.

Ion Lungu: “O singură zi dacă iau mâna de pe fotbal, s-a terminat”

În faţa celor aproximativ 20 de suporteri, şeful municipalităţii ţinut din start să precizeze că întâlnirea nu este una cu tentă electorală după care a promis că în cel mai scurt timp jucătorii îşi vor primi banii, până pe 9 mai urmând ca toţi componenţii echipei să fie la zi cu drepturile financiare. “Nu sunt banii mei, sunt banii cetăţenilor. Am încercat să-mi fac datoria faţă de echipa de fotbal, din calitatea mea de primar. În sezonul 2007-2008, Ostahie de la Altex a dat 10 miliarde de lei (n.r. vechi) echipei. Anul trecut mi-a promis că ia echipa Cetatea însă a venit această criză şi au mai intervenit câteva probleme personale care l-au făcut să se răzgândească. Oricum Cetatea are un buget mediu. Cu cele 3,7 miliarde pe care deja le-am dat, alte 12 miliarde care sunt aprobate şi cele 2 miliarde de la Mopan se adună un buget de 17,7 miliarde.

S-a aprobat bugetul de stat mai târziu ca niciodată. Eu sunt cel mai harnic primar din ţară pentru că l-am votat la sfârşitul lunii martie. La fel, sunt singurul primar din ţară care acordă aceste fonduri nerambursabile pentru echipa de fotbal. E imposibil ca o babă care vine în piaţă şi vinde ouă plăteşte impozit la Primărie iar un fotbalist are 6 milioare primă pentru o victorie acasă şi 12 milioane în deplasare. Şi nici aşa nu câştigă. Un muncitor lucrează în fabrică 12 ore pentru 5-6 milioane pe lună…Ca fapt divers vă spus că am fost anul trecut la o festivitate la rugbi şi am premiat fiecare jucător cu câte 1 milion de lei vechi pe an. Mă pupau ăia de parcă nu au văzut bani niciodată! Probleme cu banii au fost şi la Chelsea Londra. Rapidul sau Poli Iaşi nu au plătit jucătorii nu ştiu câte luni şi parcă echipele jucau mai al naibii iar noi ne tot ascudem în spate şi spunem că mai avem de luat o primă. Noroc că le-am dat în luna ianuarie 2 miliarde că nu aveau nici cu ce trece strada. Eu dacă iau o zi mâna de pe echipa de fotbal s-a terminat totul. 10% din timpul meu în fiecare zi e dedicat fotbalului. Sun într-o parte şi în alta, ba pentru o apă, ba pentru un microbuz…O singură zi dacă iau mâna de pe fotbal, s-a terminat! Aşa că nu mi se pare normal să fiu huiduit cum s-a întâmplat de atâtea ori. Dacă greşesc accept şi huiduieli dar eu consider că mi-am făcut datoria faţă de acest club”, a declarat Ion Lungu.

Promisiune! Dacă scapă de retrogradare, Cetatea va avea un autocar personalizat

Primarul Sucevei a mai spus că în cazul în care vor rămâne în Liga a II-a, fotbaliştii Cetăţii Suceava vor avea din sezonul viitor un autocar personalizat nou-nouţ. „Eu promit că dacă echipa nu va retrograde, Primăria va cumpăra un autocar nou-nouţ îl va personaliza cu insemnele clubului şi îl va închiria echipei. Chiar mă uitam la autocarul celor de la Dinamo şi mi-a plăcut foarte mult. E altceva, schimbă imaginea!”, le-a spus Lungu suporterilor.

De acum înainte, primarul Ion Lungu va lua deciziile majore de la Cetatea doar după ce se va consulta şi cu galeria!

Primarul Sucevei a fost tranşant când a venit vorba despre jucătorii din cadrul echipei care pariază. “Dacă auziţi sau vedeţi pe unul dintre jucători pariind să veniţi să-mi spuneţi. Indiferent câţi ani are sau cum îl cheamă, va zbura de la echipă. Este inadmisibil aşa ceva. Despre această problemă am discutat deja cu Ioan Radu. El are tot sprijinul meu şi cred că va reuşi să facă o treabă bună”, le-a spus edilul fanilor cărora le-a mai promis că va avea întâlniri lunare cu ei. “Nu am nimic să-mi reproşez. Poate doar faptul că nu am avut o relaţie mai apropiată cu galeria, dar de acum ne vom întâlni lunar pentru a discuta. Vă promit că nu voi mai lua nici o decizie majoră fără a consulta şi galeria!”, a mai spus Lungu.

Propunerea primarului de a asigura suporterilor un mijloc de transport pentru meciul de la Roman a fost refuzată de aceştia

Întâlnirea de marţi seară s-a produs înaintea meciului pe care Cetatea îl va disputa sâmbătă, de la ora 11, la Roman, împotriva echipei Lotus Băile Felix, principala contracandidată a sucevenilor în lupta pentru salvarea de la retrogradare. În acest sens, Ion Lungu s-a oferit să le asigure suporterilor şi un mijloc de transport în vederea deplasării la acest meci însă a fost refuzat de galerie. “Mai bine să-şi primească jucătorii banii. Noi am decis să mergem pe cont propriu”, a precizat unul dintre liderii suporterilor suceveni.

Atacat de Virginel Iordache, preşedintele Moldovan i-a răspuns acestuia: “Îl aştept pe domnul Iordache să se implice palpabil în sprijinirea echipei Sucevei”

Situaţia Cetăţii a fost comentată în aceste zile şi de purtătorul de cuvânt al PSD Suceava. Virginel Iordache a atacat dur rezultatele echipei locale de fotbal şi mai ales pe preşedintele Dumitru Moldovan căruia i-a cerut demisia propunând totodată schimbarea denumirii clubului în FC Ruina Suceava. În replică, conducătorul clubului din Areni s-a declarat bucuros că Cetatea prezintă interes. “Mă bucur că pe Virginel Iordache îl interesează soarta echipei de fotbal. Îl aştept pe domnul Iordache să se implice palpabil în sprijinirea echipei Sucevei, pentru că este o mare personalitate a târgului şi un politician cu greutate al urbei. Pentru că este unul dintre consilierii care a fost desemnat de deliberativul local să supervizeze activitatea de la FC Cetatea, îl invit sâmbătă pe Virginel Iordache la Roman, pentru a fi alături de echipa Sucevei la cel mai important joc din acest sezon”, a declarat Dumitru Moldovan.

“Recordurile” Cetăţii înaintea meciului capital de sâmbătă:

Singura echipă din primele două eşaloane din Europa care nu a câştigat niciun punct în deplasare în acest sezon!
Singura echipă din primele trei eşaloane ale fotbalului românesc care nu a câştigat niciun punct în deplasare în actualul sezon!
Echipa cu cele mai multe înfrângeri în acest sezon: 15!
Echipa cu cel mai slab atac în jocurile din deplasare: 5 goluri
Fără victorie în deplasare de mai bine de un an de zile. Pe 25 aprilie 2008, Cetatea Suceava a câştigat ultima oară în deplasare. Era etapa a 30-a a Seriei I din Liga a III-a. Succesul a fost obţinut în faţa echipei Pambac, care suferise încă 8 înfrângeri în acel retur de campionat.
Cetatea şi Lotus Băile Felix sunt echipele cu cel mai slab atac din Seria I, atât în jocurile de acasă cât şi în cele din deplasare!
Cetatea, Lotus Băile Felix, FCM Bacău şi Concordia Chiajna sunt singurele echipe din Seria I care nu au marcat mai mult de trei goluri într-un meci în acest sezon!
Cetatea este singura echipă din Seria I care a ajuns la al treilea antrenor în acest campionat!

Programul Cetăţii până la finalul campionatului:

Etapa a 27-a: Lotus Băile Felix (deplasare)
Etapa a 28-a: FCM Dunărea Galaţi (acasă)
Etapa a 29-a: Ceahlăul Piatra Neamţ (deplasare)
Etapa a 30-a: Delta Tulcea (acasă)
Etapa a 31-a: Concordia Chiajna (deplasare)
Etapa a 32-a: Petrolul Ploieşti (acasă)
Etapa a 33-a: stă
Etapa a 34-a: FC Botoşani (acasă)

Programul echipei Lotus până la finalul campionatului:

Etapa a 27-a: Cetatea Suceava (acasă)
Etapa a 28-a: Dunărea Giurgiu (deplasare)
Etapa a 29-a: stă
Etapa a 30-a: CS Buftea (deplasare)
Etapa a 31-a: CSM Ploieşti (acasă)
Etapa a 32-a: Dinamo II (deplasare)
Etapa a 33-a: Progresul Bucureşti (deplasare), meci pe care echipa lui Marian Pană îl va câştiga la „masa verde” cu scorul de 3-0
Etapa a 34-a: Dunărea Galaţi (acasă)


Intră acum și în grupul de