Minunea de la Roman: Cetatea Suceava a câştigat primul punct în deplasare! (Fotbal, Liga a II-a


Intră acum și în grupul de

Cetatea s-a deplasat la Roman sub ameninţarea retrogradării şi meciul cu Lotus Rocar se anunţa a fi unul încins, în care învingătoarea ar fi luat o opţiune serioasă în privinţa rămânerii la matineu. A fost însă un 2-2 obţinut de suceveni în minutele de prelungire şi starea de agonie se prelungeşte, gruparea din Areni văzându-se nevoită să joace acest final de campionat cu teama de a nu retrograda.

Cu Ioan Radu, la primul său meci de la revenirea pe banca echipei locale de fotbal, Cetatea a reuşit, totuşi, să câştige primul punct în deplasare, după mai bine de un an de zile. Gazdele au deschis scorul în minutul 43, Gheorghe Badea transformând lovitura de pedeapsă acordată de centralul bucureştean Florin Miron. Finalul de repriză a fost extrem de disputat, în minutul 45 sucevenii solicitând şi ei un penalti la o intervenţie incorectă a portarului Măcelaru, care intrase pe teren abia de cinci minute, după accidentarea titularului Sardescu.

În repriza secundă, galben-albaştrii s-au aflat la timona jocului şi ocaziile nu au întârziat să apară. În minutul 72, Şuleru şi Feraru au fost foarte aproape de a egala, însă şuturile acestora fie au lovit bara, fie au trecut puţin pe lângă poarta gazdelor. Finalul de meci a fost dramatic. Cetatea a reuşit egalarea când aproape nimeni nu se mai aştepta, în minutul 83, Onciu trimiţând o “torpilă” de la 20 de metri care l-a lăsat fără replică pe Măcelaru. Gazdele au avut însă nevoie de o singură fază de atac pentru a prelua din nou conducerea, Ionuţ Radu făcându-l fericit pe Marian Pană, fostul tehnician al Cetăţii.

Într-un final cu 4 minute de prelungiri arătate de la margine, în care sucevenii au atacat furibund, aruncându-se cu tot efectivul în careul adversarilor, salvarea a venit de la Sevaciuc, care a reluat mingea în plasă după o pasă cu capul venită chiar de la portarul Cetăţii, Roheţki. Astfel, confruntarea de la Roman s-a încheiat nedecis, Cetatea rămânând pe ultima poziţie a clasamentului şi fiind nevoită să transpire serios şi să aştepte un joc favorabil al rezultatelor pentru a mai spera că în sezonul viitor se va număra din nou printre componentele Ligii a II-a.

Au evoluat formaţiile:
Lotus Rocar: Sardescu (40 Măcelaru) – Păunescu, Buzea, Sava, Duru – Frangu, Ivaşcă, Radu, Badea – Coman (65 Bucuroaia), Floricel. Antrenor: Marian Pană.
Cetatea Suceava: Roheţki – Bernard, Sevaciuc, Feraru – Azaharioaiei, Onciu, Romaniuc, Şuleru, Bolohan (84 Homneac) – Dumitru (50 Celpan), Colban (84 Negru). Antrenor: Ioan Radu.


Intră acum și în grupul de