Jocul cu Odorhei e decisiv (Handbal)


Intră acum și în grupul de

Înaintea meciului decisiv de sâmbătă, când „studenţii” vor înfrunta în ultima etapă HC Odorhei, Petru Ghervan le-a interzis jucătorilor să mai aibă apariţii în mass-media. Directorul tehnic al clubului universitar este conştient că partida cu echipa antrenată de Constantin Ştefan este una de „totul sau nimic”. „Am discutat cu jucătorii şi au înţeles toţi că trebuie să ne contrăm doar asupra jocului cu Odorhei, care este ca o finală de campionat pentru noi. Din păcate, ca şi în sezonul trecut am ajuns să disputăm în ultima etapă un astfel de meci. Suntem conştienţi că după acest meci putem ajunge din nou în Challenge Cup, dacă şi rezultatul de la meciul Dinamo – UCM Reşiţa va fi unul favorabil nouă, dar la fel de bine ştim că am putea rata locul 6. Sper că atunci când am decis să jucăm partida de la Reşiţa, la doar două zile după cea de la Berna, am făcut bine, dar asta vom şti cu certitudine după partida de sâmbătă”, a declarat Petru Ghervan.

Miercuri, în penultima etapă a Ligii Naţionale, HC Odorhei a învins cu 28-23 CSM Medgidia şi a urcat pe locul 6 în clasament, având un punct înaintea Universităţii Suceava.

Pentru a evolua şi în sezonul viitor în Cupa Challenge, CS Universitatea Suceava trebuie ori să câştige trofeul ori să se claseze pe locul 6, situaţie în care este obligatoriu ca UCM Reşiţă să prindă locul 2 şi să se înscrie în Cupa EHF. În ultima etapă, important pentru suceveni va fi şi rezultatul jocului dintre Dinamo Baumit şi UCM Reşiţa, meci în care echipa lui Aihan Omer trebuie să nu piardă pentru a rămâne pe locul secund.

Imnul Ungariei le dă bătăi de cap sucevenilor

În timpul întâlnirii de miercuri după amiază de la Consiliul Judeţean dintre preşedintele Gheorghe Flutur şi echipa de handbal, Petru Ghervan a dezvăluit şi un amănunt mai delicat referitor la partida de campionat de sâmbătă, cu HC Odorhei. Mai exact, Petru Ghervan s-a referit la ritualul pe care-l adoptă handbaliştii din Odorhei la finalul meciurilor.

„Obişnuiesc să meargă în dreptul propriilor suporteri şi împreună cu aceştia cântă imnul Ungariei. Cred că fanii noştri ar trebui preveniţi de acest lucru, pentru că ar fi neplăcut să apară evenimente nedorite pe marginea acestui subiect”, a precizat Petru Ghervan. Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a opinat că aşa zisul ritual al adversarilor de sâmbătă trebuie tratat cu eleganţă, iar răspunsul handbaliştilor suceveni trebuie să vină pe terenul de joc. „O victorie fără dubii a noastră cred că le-ar tăia pofta de cântat”, crede Gheorghe Flutur.

Turul pe 24 mai, returul pe 30 mai

Oficialii cluburilor din Reşiţa şi Suceava au stabilit datele la care se vor disputa cele două manşe ale finalei Challenge Cup. Astfel, turul va avea loc la data de 24 mai, de la ora 18, în sala Sporturilor din Reşiţa, iar returul se va disputa în sala LPS din Suceava, sâmbătă, 30 mai, de la ora 19. „Am discutat şi cu jucătorii şi am convenit să jucăm sâmbătă returul de la noi. Am ales ora 19, gândindu-ne la amplasarea ecranelor uriaşe de la Casa de Cultură, unde suporterii vor putea urmări partida noastră”, a explicat Petru Ghervan.

Suprafaţa de joc va fi vopsită

În vederea returului finalei Challenge Cup, care va avea loc la sala LPS din Suceava, săptămâna viitoare va fi vopsită suprafaţa de joc. „Semicercurile rămân gri cum sunt şi acum iar restul suprafeţei va fi vopsită în verde. Aceasta am considerat că este cea mai convenabilă variantă. Probabil lucrările se vor derula în perioada în care noi vom fi plecaţi la Sibiu la Cupa României”, a spus Petru Ghervan.


Intră acum și în grupul de