Festivalul sportului şcolar la Putna


Intră acum și în grupul de

În perioada 8-10 mai a avut loc la Putna cea de a IX-a ediţie a festivalului Zilele Sportului Şcolar. Organizatorii acestui eveniment au fost Şcoala cu clasele I-VIII „Ştefan cel Mare” Putna şi Asociaţia pentru Dezvoltare Locală Putna în parteneriat cu Direcţia pentru Sport a Judeţului Suceava şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie.

Întrecerile care au aliniat la start 22 de şcoli si peste 600 de elevi din ciclul gimnazial şi primar s-au desfăşurat la handbal băieţi şi fete, şah, tenis de masă, atletism şi fotbal. Din cauza amânării tezei cu subiect unic pentru joi, vineri s-au desfăşurat întrecerile la handbal , tenis de masă şi şah precum şi cele la săritura în lungime. Printre laureaţii acestei zile putem aminti Şcoala Vicovu de Jos locul I la handbal băieţi în finală cu Şcoala Putna, Locul I la handbal fete pentru şcoala Putna într-o finală aprig disputată cu şcoala Burla, Ursulean F. de la Şcoala Straja locul I la tenis de masă băieţi şi Plaiu Laura de la Grup Şcolar Bivolărie locul I la tenis de masă fete, Boguş Gheorghe de la Grup Şcolar Bivolărie locul I la şah. La săritura în lungime s-au remarcat Şcolile din Putna (Ilaş Maria locul I la VIIVIII şi Ştirban Mihai locul I la VIIVIII), Şcoala nr. 2 Rădăuţi (Tivadar Manuela câştigătoare la V-VI) şi Grup Şcolar Bivolărie (Cireş Iulian locul I la V-VI).

Sâmbătă întrecerile s-au mutat pe stadionul din Putna unde au avut loc probele de 50m, aruncarea mingii de oină şi semifond. Printre câştigătorii acestei zile îi putem aminti pe Rotar Cosmin, Ilaş Maria, Ştirban Mihai şi Gherasim Cezara de la Şcoala Putna, Răilean Cristina de la Şcoala nr. 1 Vicovu de Sus, Rusu Edera, Cireş Iulian şi Mărgineanu Nica de la Grup Şcolar Bivolărie, Petelenciuc Petruţa de la Şcoala Lupcina, Bireş Mihai de la Şcoala Ulma.

Duminică s-au desfăşurat întrecerile la fotbal, Şcoala din Bivolărie câştigând competiţiile de la V-VI şi VIIVIII în finalele cu Grup Şcolar Bivolărie, respectiv Milişăuţi iar Şcoala nr. 1 Vicovu de Sus locul I la I-IV în finală cu Grup Şcolar Vicovu de Sus.

Dar iată care sunt şcolile care s-au numărat printre laureaţii acestei ediţii fiind răsplătite cu diplome, medalii, cupe şi tricouri: Putna, Gura Putnei, Vicovu de Jos, Vicov nr. 1, Rădăuţi nr. 2, Rădăuţi nr. 5, Milişăuţi, Burla, Voitinel, Grup Şcolar Bivolărie, Volovăţ, Bivolărie, Iaslovăţ nr. 1, Iaslovăţ nr. 2, Straja, Vicov nr. 3, Satu Mare, Ulma, Bilca, Horodnic de Jos, Lupcina, Grup Şcolar Vicovu de Sus.
Organizatorii acestei mari competiţii pentru sportul şcolar ţin să mulţumească tuturor elevilor şi profesorilor participanţi la întreceri. „La reuşita acestui eveniment merită menţionat sprijinul Primăriei, a Consiliului Local din Putna şi a Asociaţiei Pentru Dezvoltare Locală Putna (Preşedinte Pascal Garnier), sprijinul Direcţiei pentru Sport a Judeţului Suceava care prin Directorul Executiv Mihai Androhovici a pus la dispoziţie o parte din premiile şi diplomele câştigate în concurs. De asemenea trebuie amintit sprijinul financiar al agenţilor comerciali din comuna Putna şi nu în ultimul rând ajutorul dat de domnul deputat Coroamă Gheorghe”, a declarat Ciprian Creţan.

Reuşita deplină a acestor întreceri a fost asigurată prin grija cadrelor didactice: Mircea Aanei – directorul Şcolii Putna, Olariu Neculai, Andronachi Marius, Olariu Ionela, Vasilovschi Simona, Creţan Ciprian, a contabililor Aga Ruxandra şi Aanei Cristi a domnului inginer Plămadă Tudor şi a domnului Cenuşă Constantin.
În calitate de principal organizator, profesorul Creţan Ciprian ţine să aprecieze ajutorul dat de toţi factorii implicaţi în organizarea şi desfăşurarea acestor competiţii, mulţumeşte elevilor şi profesorilor pentru pregătirea şi fairplay-ul de care au dat dovadă şi îşi manifestă încrederea că acest eveniment atât de aşteptat şi iubit de elevii din zona Rădăuţi să-şi păstreze tradiţia şi prestigiul căpătat.


Intră acum și în grupul de