Sucevenii ar putea beneficia de o bază sportivă modernă la cota 1500, în Munţii Călimani


Intră acum și în grupul de

Ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, se va afla vineri în judeţul Suceava şi va efectua o vizită în zona de nord a munţilor Călimani, unde, la cota 1500, autorităţile sucevene intenţionează să construiască o bază sportivă modernă pentru sporturile de iarnă.

Potrivit preşedintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, ministrul Monica Iacob Ridzi va participa în cursul dimineţii de vineri la o întâlnire cu primarii din judeţ, cărora le va explica descentralizarea domeniului de care răspunde. Totodată, ministrul va vizita Liceul cu Program Sportiv din Suceava, baza sportivă a Clubului municipal din Suceava, cea a Universităţii sucevene şi se va întâlni cu echipa de handbal masculin CSU Bucovina, care a ajuns în finala Challenge Cup, urmând să discute cu autorităţile sucevene despre înfiinţarea unui centru de performanţă pentru handbal masculin. Ea va pleca apoi la Vatra Dornei, unde va vizita Clubul Sporturilor de Iarnă, iar apoi va merge în munţii Călimani, unde autorităţile sucevene intenţionează să înfiinţeze o bază sportivă pentru sporturi de iarnă la cota 1500. „Avem depus un proiect pentru această bază sportivă modernă, la cota 1500, pe zona de nord a munţilor Călimani”, a spus Flutur.

La Vatra Dornei este aşteptat vineri, şi ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, care urmează să se întâlnească la sediul Primăriei cu oameni de afaceri din judeţ. Pogea va avea vineri dimineaţă, la Suceava, o întâlnire cu primarii suceveni, cu care va discuta atât despre descentralizarea ministerelor, cât şi despre deblocarea proiectului judeţean de utilităţi. La Vatra Dornei, Pogea va vizita şi baza de tratament, în vederea identificării soluţiilor pentru dezvoltarea turismului balnear în zonă.


Intră acum și în grupul de