Reşiţa a luat trofeul Challenge Cup


Intră acum și în grupul de

Cupa Challenge merge la Reşiţa şi va rămâne definitiv acolo, pentru că echipa antrenată de Aihan Omer a câştigat pentru a treia oară consecutiv trofeul. Învingători în prima manşă, „studenţii” au pierdut cu 20-25 returul disputat duminică seară în sala LPS.

Avantajul de două goluri obţinut de handbaliştii noştri la Reşiţa a fost anulat de jucătorii lui Omer după doar 12 minute, când tabela arăta 3-6. Până atunci, echipa locală condusese în două rânduri, 1-0 şi 3-2. Plusul de experienţă internaţională şi-a spus cuvântul şi oaspeţii nu au mai cedat până la finalul întâlnirii. CS Universitatea a reuşit să se mai apropie doar la două goluri de Reşiţa, 11-13 fiind scorul în minutul 26. Finalul primei părţi a meciului a aparţinut tot jucătorilor bănăţeni, care au intrat la vestiare cu un avans de 5 goluri, 12-17 fiind rezultatul înregistrat după primele 30 de minute. O primă repriză în care au fost multe eliminări de două minute şi un cartonaş roşu primit de centrul sucevean Cristian Bursuc.

Repriza secundă a semănat mult cu prima. Cu Reşiţa la timonă şi Suceava încercând să se apropie cât mai mult. „Studenţii” au avut însă şi ghinion, multe dintre mingile acestora lovind bara porţii lui Damjanovic. Primul gol al actului secund a fost marcat de Chiruţ abia în minutul 38, când oaspeţii aveau deja 8 goluri avans. În timp ce „studenţii” au ratat atac după atac, reşiţenii au marcat gol după gol şi finalul a fost uşor de anticipat. În minutul 52, tabela arăta 17-23 iar două minute mai târziu 19-23. Publicul s-a ridicat în picioare, cei prezenţi încurajându-şi frenetic favoriţii dar bara s-a opus la aruncările lui Bibirig şi Adomnicăi. Banca de rezerve a reşiţenilor începuse deja să sărbătorească.

A fost 20-25, după un meci în care ai noştri nu s-au mai ridicat la înălţimea evoluţiei din prima manşă în timp ce reşiţenii şi-au demostrat valoarea net superioară. CS Universitatea rămâne cu bucuria unei performanţe fără egal pentru sportul sucevean de echipă, Reşiţa cu trofeul Challenge Cup.


Intră acum și în grupul de