Fotbaliştii Cetăţii se reunesc miercuri la Stadionul “Areni” (Fotbal, Liga a II-a)


Intră acum și în grupul de

Salvaţi de la retrogradare doar printr-o conjunctură favorabilă, fotbaliştii Cetăţii se vor reuni miercuri la Stadionul „Areni” pentru a demara pregătirile în vederea noului sezon competiţional. Noua ediţie a Ligii a II-a se anunţă a fi extrem de dificilă pentru gruparea suceveană, care va porni la start cu aceeaşi conducere tehnică dar cu un nou preşedinte, în persoana fostului manager de la Sporting Suceava, Ciprian Anton. Dorinţa de performanţă a noii conduceri este evidentă însă din punct de vedere financiar, lucurile nu sunt tocmai roz la Cetatea.

Nu mai puţin de cinci fotbalişti sunt la final de contract cu gruparea suceveană. Este vorba de Sevaciuc, Romaniuc şi Şuleru, care au venit astă iarnă sub formă de împrumut de la Rapid, dar şi lui Feraru şi Luca, care aparţin de FC Vaslui.

„În principiu, am dori să rămână toţi pe Areni. Sper ca şi ei să-şi dorească acest lucru, iar apoi să ne înţelegem şi cu echipele de care aparţin”, a declarat Ciprian Anton.

În afară de Feraru şi Luca, oficialii Cetăţii vor să obţină de la Vaslui şi împrumutul fundaşului central Dorian Andronic. Preşedintele Ciprian Anton şi antrenorul Ioan Radu au profitat de pauza competiţională pentru a purta discuţii preliminarii cu jucătorul, care n-ar zice nu unei reveniri acasă, la Suceava, mai ales că ar avea şansa să joace meci de meci.

Se pare că încercările conducătorilor Cetăţii de a-i păstra la Suceava pe jucătorii Vasile Feraru şi Mihai Luca ar putea fi îngreunate de faptul că FC Vaslui va avea începând din sezonul viitor echipă „satelit” în Liga a III-a, iar acolo finanţatorul Adrian Porumboiu intenţionează să trimită toţi fotbaliştii care nu intră în vederile antrenorului de la prima echipă.

„Am fost chemat la începutul săptămânii viitoare la Bârlad, la reunirea echipei a doua a Vasluiului. O să fiu prezent şi miercuri (n.r. azi) la reunirea lotului Cetăţii pentru a vorbi cu oficialii echipei despre gândurile lor de viitor în ceea ce mă priveşte. Cert este că dacă mă vor în continuare la Suceava, conducătorii Cetăţii trebuie să negocieze din nou cu cei de la Vaslui”, a declarat portarul Mihai Luca.

Fiind deocamdată un novice în funcţia de preşedinte de club, Ciprian Anton încearcă să se înconjoare de oameni de fotbal cu experienţă. Se aude că în afara lui Aurel Constantin, printre colaboratorii noului preşedinte al Cetăţii se va număra şi şeful Asociaţiei Judeţene de Fotbal Suceava, Aurel Daicu, un om cu care Ciprian Anton are relaţii dintre cele mai bune.

Acceptarea postului de preşedinte la FC Cetatea îl obligă pe Ciprian Anton să abandoneze multe din activităţile pe care le-a exercitat până în prezent. Anton a dezvăluit că va întrerupe colaborarea cu Rapid Suceava, el figurând în scriptele Federaţiei Române de Fotbal drept antrenor principal la gruparea „ceferistă”. De asemenea, noul şef de pe Areni va demisiona şi din funcţia de manager al Clubului Sportiv Sporting Suceava.

În ceea ce priveşte statutul de profesor şi antrenor la Liceul cu Program Sportiv, Anton a anunţat că se va ocupa pe viitor doar de o grupă de copii, urmând să-şi păstreze şi jumătate de catedră. În afara acestor îndeletniciri, Ciprian Anton este şi acţionar la o firmă care se ocupă de confecţionarea materialelor publicitare.

În aceste zile, Ciprian Anton încearcă în mare secret să convingă o serie de oameni de afaceri din municipiu să contribuie la susţinerea financiară a echipei de fotbal. Am aflat însă că rând pe rând, Costel Bujoreanu, patronul Rapidului, Costică Tudosă, fostul finanţator de la Juventus Fălticeni şi Dumitru Prichici, proprietarul Şcolii de Fotbal Sporting Suceava au spus pas acestor oferte.

În altă ordine de idei, oficialii Cetăţii le-au propus omologilor de la Rapid mai multe variante de colaborare. Una dintre ele ar fi ca formaţia alb-vişinie să devină „satelitul” grupării de pe Areni. Rapidiştii au declinat însă oferta dintr-un motiv cât se poate de realist. Se tem că Cetatea nu va reuşi să se menţină în eşalonul secund la capătul sezonului 2009-2010, iar atunci, conform regulamentului FRF, Rapid va fi automat retrogradată din Liga a III-a.


Intră acum și în grupul de