Înfrângere ruşinoasă a Cetăţii (Fotbal, Liga a II-a)


Intră acum și în grupul de

Cetatea Suceava – FCM Bacău 0 – 3 (0 – 1)

Primul amical disputat de Cetatea în această vară contra unei formaţii din eşalonul secund a consemnat o înfrângere severă a echipei locale, scor 0-3 cu FCM Bacău.

Meciul disputat ieri pe Stadionul „Nada Florilor” din Fălticeni a fost la discreţia băcăuanilor antrenaţi de Ghiţă Poenaru, care au deschis scorul după doar 5 minute. Dutciuc a luat pe cont propriu o acţiune pe partea dreaptă, a trecut uşor de Tomescu şi a centrat în careul de 6 metri, de unde Gabi Petrea a îndeplinit o simplă formalitate, împingând balonul în poarta juniorului Gavriloaia.

În primul sfert de oră, băcăuanii au mai avut de două ori şansa să-şi dubleze avantajul însă Cojocaru şi Dobârceanu a ratat de puţin ţinta. În minutul 17, Dutciuc s-a accidentat, în locul său intrând Dediu, iar în minutul 28 s-a consemnat primul şut spre poartă al Cetăţii. Homneac a şutat spre poarta oaspeţilor însă în traiectorie mingea a fost deviată de fundaşul băcăuan Carnariu.
Finalul primei reprize a adus o şansă de bună de gol a Cetăţii dar lovitura liberă executată de Homneac de la 30 de metri a trecut pe lângă poartă.

În actul secund au intervenit modificări în ambele garnituri însă băcăuanii au fost mai eficace, ei marcând în minutul 50 prin Tismănaru, după o fază asemănătoare celei de la primul gol. Ionuţ Radu a centrat de pe stânga şi Tismănaru a împins mingea în poarta lui Zaharie.

Scorul final a fost stabilit de Remus Cojocaru în minutul 83, atunci când decarul oaspeţilor a şutat de la marginea careului de 16 metri direct în vinclul porţii apărate de Zaharie.
Evoluţie modestă a Cetăţii Suceava, în faţa unui adversar din eşalonul secund. Singurul remarcat ar putea fi mijlocaşul Mihai Hapiuc, venit în probe la Cetatea. În rest, faptul că „galben-albaştrii” au avut un singur şut pe spaţiul porţii spune totul.
Au evoluat formaţiile:

Cetatea (repriza I): Gavriloaia – Ionesi, Feraru, Bernard, Tomescu – Homneac, Hapiuc, Sumanariu, M. Negru – Dicher, Andrieş.

Cetatea (repriza a II-a): Zaharie – Ailenii, Breniuc, Ţugui, Feraru – Avrămia (Jalbă), Hapiuc (Stănescu), Zaremba, Apetri – Dicher (Andrieş), Homneac.

FCM Bacău (repriza I): Manea – Varea, Spiridon, Carnariu, Dobârceanu – Dutciuc (Dediu), Taban, Cojocaru, Boboc (I. Radu) – Petrea, Câmpeanu.

FCM Bacău (repriza a II-a): Ignătescu – Varea, Adăscăliţei, Spiridon, Boboc – Dediu, Taban (Cojocaru), Botezatu, G. Munteanu – I. Radu, Tismănaru.

Arbitri: V. Tacu – L. Grigoraş, R. Filipciuc


Intră acum și în grupul de