Cetatea debutează pe teren propriu cu o fostă prim divizionară (Fotbal, Liga a II-a)


Intră acum și în grupul de

Cetatea Suceava – Gloria Buzău, sâmbătă, ora 11, Stadion „Areni”

Egali cu nou-promovata Steaua II în prima etapă, fotbaliştii Cetăţii Suceava vor înfrunta sâmbătă, de la ora 11, Gloria Buzău, o grupare ce a retrogradat din Liga 1. Multă vreme, adversarul de azi al „galben-albaştrilor” a fost pus sub semnul întrebării, întrucât buzoienii au fost la un pas de a nu se înscrie în campionat, din cauza unor restanţe financiare către o parte din jucători. Până la urmă conducerea echipei din Crâng a achitat datoriile după ce a sacrificat prima etapă, în care nefiind programaţi buzoienii au pierdut cu 0-3 în dauna vecinilor de la FC Botoşani.

Cetatea Suceava are de plătit o poliţă mai veche buzoienilor, care în 2007 i-au învins pe suceveni în ultima etapă. Atunci, Gloria a promovat în Liga 1, iar Cetatea a retrogradat în Liga a III-a. La doi ani de la acel joc, sucevenii nu se gândesc însă la revanşă, ci la practicarea unui joc bun la primul meci în faţa propriilor suporteri. Antrenorul Ioan Radu nu se confruntă cu probleme deosebite în alcătuirea primului „11”, astfel că este de aşteptat ca titularii să fie cam aceeaşi din meciul cu Steaua II. Negru, Tomaz şi Avrămia nu se vor afla nici pe banca de rezervă, ei fiind indisponibili din diverse motive.

Meciul de azi dintre Cetatea Suceava şi Gloria Buzău va fi condus de o brigadă de arbitri alcătuită din centralul Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe – foto medalion), ajutat la cele două margini de Joszef Fodor (Odorheiu Secuiesc) şi Gabriel Bârjac (Zalău). Rezervă la meciul de mâine a fost delegat botoşăneanul Dumitru Brânză, iar observatorii FRF Laurenţiu Vărgatu (Brăila) şi Vasile Popa (Bistriţa).

Arbitrul Lucian Rusandu a mai arbitrat Cetatea şi în sezonul trecut. Pe 9 mai 2009, “fluieraşul” din Sfântu Gheorghe a condus la centru meciul Ceahlăul – Cetatea 1-0 din returul ediţiei trecute a Ligii a II-a, iar pe 23 august 2008 a arbitrat jocul pierdut de Cetatea la Sportul Studenţesc, 0-2.

Pentru acest joc, conducerea clubului a scos la vânzare bilete de acces, preţul unui tichet fiind de 5 lei.

De la ora 18, duel feroviar pe Areni

Rapid CFR Suceava – CFR Paşcani, ora 18, Stadion “Areni”

Tot sâmbătă, dar de la ora 18, Stadionul “Areni” va găzdui şi meciul dintre Rapid CFR Suceava şi CFR Paşcani, contând pentru prima etapă a Ligii a III-a. Gruparea din Iţcani s-a întărit considerabil în această vară, mai ales prin repatrierile jucătorilor împrumutaţi la Cetatea, astfel că obiectivul trupei antrenate de Bogdan Tudoreanu este unul cât se poate de clar – promovarea în al doilea eşalon valoric al ţării.


Intră acum și în grupul de