Anton consideră acuzele foştilor antrenori de la juniori ca fiind nefondate (Fotbal, FC Cetatea)


Intră acum și în grupul de

Preşedintele FC Cetatea a răspuns acuzaţiilor venite din partea foştilor antrenori ai grupei de juniori „C”, Victor Găluşcă şi Radu Caşuba, care au spus zilele trecute că Ciprian Anton a dorit să-i îndepărteze de la Cetatea. „Nu ştiu de ce aceşti foşti jucători şi antrenori ai Cetăţii mă atacă, pentru că eu zic că am avut un comportament civilizat faţă de ei. Nu cred că am greşit cu ceva faţă de ei. I-am adunat pe domnii Caşuba, Găluşcă şi Gafencu de faţă cu noul şef al Centrului de copii şi juniori (n.r. Aurel Constantin) şi cu domnul Stănescu şi le-am spus că nu aş vrea să discutăm prea multe.

Doar le-am arătat regulamentul de organizare a Campionatului Naţional de juniori în care se spune că angajaţii trebuie să deţină minim licenţa „B – UEFA” pentru a reprezenta un club de Liga a II-a. Le-am spus să-mi arate că au această licenţă şi dacă îmi vor demonstra acest lucru vom avea o colaborare bună în continuare, iar în caz contrar voi fi nevoit să găsesc alţi antrenori. A doua zi m-am trezit la birou cu cei trei antrenori, care şi-au înaintat cererile de concediu de odihnă. Le-am dat voie să meargă în concediu dar între timp au venit din nou la mine şi mi-au spus că sunt conştienţi că nu pot să facă ce le cer eu şi ar vrea să-şi primească drepturile băneşti care li se cuvin după care ar dori să-şi înfiinţeze o şcoală de fotbal. De asemenea mi-au spus să nu mă opun plecării copiilor pe care i-au antrenat ei şi care vor dori să-i urmeze la noua şcoală de fotbal. Le-am strâns mâna şi le-am spus că dacă sunt copii care vor să-i urmeze, eu nu mă opun. Pe 13 august au venit la mine după drepturile băneşti.

Eu le-am spus că şi-au depăşit concediul şi pentru a nu fi nevoit să le desfac contractul de muncă, eu i-am sfătuit să-şi scrie demisiile pentru a nu avea probleme când se vor angaja în altă parte. A fost o discuţie prietenească dar ei au înţeles-o altfel. Nu am avut nimic cu ei, nu am nici acum nimic cu ei şi nu contest faptul că am fost chiar antrenat de ei. Am spus că în momentul în care vor fi bani le voi achita toate restanţele. Nu i-am ameninţat că dacă nu-şi dau demisia nu le mai dau banii. Mai mult, le-am dat un salariu, lucru pe care vechea conducere nu-l mai făcuse de 3 luni de zile.

Preşedintele Cetăţii neagă faptul că el ar fi implicat în plecările unor juniori şi aşteaptă scuze din partea foştilor antrenori de la juniori

Anton a mai spus că până să vină el la FC Cetatea, Centrul de copii şi juniori nu a avut un buget propriu aşa cum ar fi fost normal, fapt confirmat şi de Silviu Stănescu. Preşedintele grupării din Areni a mai spus că nu i se pare normal ca un club ca Cetatea să aibă un număr de juniori mai mic cu jumătate decât un club privat, dând exemplu pe Sporting, unde activează 120 de copii.

Ciprian Anton a spus că el nu se poate opune plecării unor juniori la alte cluburi din ţară. „I-am contactat pe toţi părinţii copiilor care au vrut să plece şi le-am spus să-i convingă pe copii să rămână la Suceava. Eu am fost cel care m-am certat de exemplu cu Zoltan Iaşko pentru a nu mai încerca să ia copii de la noi, întrucât am zis că vom reuşi să le oferim aceleaşi condiţii şi la Suceava. Cei de la Academia Hagi oferă 200 de euro pe lună unui copil de 15 ani, casă, şcolarizare, echipament şi tot felul de condiţii de performanţă. Cum pot eu să rivalizez eu cu ei şi cum să-i împiedic eu să plece? Am fost acuzat că eu îmi trag bani de pe urma transferurilor de juniori. Nu este adevărat. Dacă sunt vinovat, eu plătesc dar dacă nu, mi se pare normal ca cineva să-şi ceară scuze. Jucătorii Păiuş şi Ivan aparţineau de Sporting şi acolo este un patron care hotărăşte”, a spus Anton.

„Eu am fost acuzat că vând juniori dar vreau să vă spun că toată grupa de juniori de la Sporting care a luat locul patru pe ţară va juca pentru Cetatea sub formă de împrumut pentru un an de zile. Ei vor fi deţinuţi în coproprietate, de Sporting şi Cetatea, fiecare club deţinând câte 50%”, a mai adăugat Anton.

Ilie Gafencu: „Vrem banii pentru care am muncit!”

Ieri însă, un alt fost mare jucător al Cetăţii şi fost antrenor la Centrul de copii şi junioiri, Ilie Gafencu a ţinut să spună că aşteaptă să-şi primească restanţele financiare. “Noi nu vrem decât să ne primim banii pentru care am muncit. E dreptul nostru, iar dacă nu îi vom primi vom încerca să-i recuperăm apelând la alte foruri. Eu am muncit 36 de ani la Cetatea şi nu mi se pare normal tratamentul noului preşedinte”, a spus Ilie Gafencu.

Ilie Gafencu a mai spus că este interesat cine va încasa indemnizaţia de formare a juniorilor care ar putea fi vânduţi de Cetatea, spunând că nu i se pare normal ca altcineva să ia bani pe munca antrenorilor.

Acuzele celor trei foşti jucători de la Cetatea nu se opresc aici. Ei spun că “copiii au fost influenţaţi” de preşedintele Ciprian Anton pe care îl consideră un “tip frustrat”.
Ilie Gafencu a mai precizat că preşedintele Anton a vrut să se descotorosească de foştii antrenori pentru că aceştia ştiau prea multe.

La rândul său, Victor Găluşcă a declarat că Ciprian Anton nu avea cum să-l suspende pe el, Caşuba şi Gafencu pentru că încă se aflau în concediu. Concluzia lui Găluşcă este următoarea: “Dacă fotbalul sucevean a ajuns pe mâna lui Anton, atunci s-a dus tot şi ne merităm soarta”.


Intră acum și în grupul de