CS Universitatea Suceava vizeaza prima victorie in disputele cu HCM Constanta (Handbal – Liga Nationala)


Intră acum și în grupul de

Duminică de la ora 11.00, în sala LPS Suceava, în cadrul etapei a IV-a, CSU va primi vizita campioanei HCM Constanţa

În istoria participărilor handbalistice sucevene în Liga Naţională, CS Universitatea Suceava nu a învins într-un meci oficial două echipe: HCM Constanţa şi Steaua. „Complexul” Steaua a fost rezolvat în cadrul ediţiei 2009 a Memorialului „Mihai Mironiuc” când gruparea suceveană a depăşit clar formaţia bucureşteană.

Handbaliştii suceveni vor să „rupă” seria înfrângerilor şi în disputa cu campioana României, HCM Constanţa. O „bază” este meciul din sezonul precedent când sportivii de pe litoral s-au impus la doar un singur gol diferenţă.

„Vom întâlni duminică o echipă foarte puternică care dispune de jucători de valoare. Chiar dacă au pierdut miercuri cu Valladolid, constănţenii se pot descurca pentru că au câte doi-trei sportivi de calibru pe fiecare post. Dacă în partida cu CSM Medgidia, noi am reprezentat echipa favorită, în jocul de duminică cu HCM Constanţa, campioana en-titre are prima şansă. Nouă nu ne rămâne decât să ne mobilizăm pentru a ne ridica la nivelul de top al campionatului românesc şi pentru a învinge trebuie să ne autodepăşim”, a declarat antrenorul principal al formaţiei CS Universitatea Suceava, Leonard Bibirig.

Chiruţ, singurul semn de întrebare în ce priveşte validitatea lotului sucevean

Dacă absenţele lui Ţuţu şi Ignat sunt clare şi vechi, dacă se poate spune aşa, în cadrul lotului echipei CS Universitatea Suceava, pentru partida cu HCM Constanţa singura incertitudine o reprezintă Adrian Chiruţ.

„Adi Chiruţ a acuzat o accidentare mai veche şi se află în acest moment sub tratatment. Sperăm ca el să fie recuperat pentru jocul cu HCM Constanţa şi sunt convins că el îşi doreşte foarte mult să joace în meciul cu campioana României”, a afirmat antrenorul grupării CS Universitatea Suceava, Leonard Bibirig.

„Echipa noastră este decisă să realizeze prima victorie în disputa cu HCM Constanţa”, a declarat interul dreapta al formaţiei universitare sucevene, Cristian Adomnicăi

CS Universitatea Suceava a fost foarte aproape în sezonul precedent de a trece de HCM Constanţa în meciul din sala LPS cedând la doar un gol diferenţă. Experienţa oaspeţilor şi valoarea lui Stănescu a făcut diferenţa, însă handbaliştii suceveni au dovedit că au valoarea necesară unei confruntări de nivel înalt.

„Nu se poate spune că există un complex numit HCM Constanţa, mai ales că anul trecut am fost la un pas să-i învingem. În mod sigur nu pot anticipa rezultatul din partida de duminică, dar un lucru ştiu sigur acela că toţi ne dorim victoria şi ne vom strădui să o obţinem. I-am urmărit pe adversarii noştri din etapa a IV-a în disputa cu Valladolid şi am văzut la lucru o echipă motivată şi dornică de performanţă. Nu ştiu dacă înfrângerea i-a demoralizat sau motivat şi rămâne să vedem pe teren cine este mai bun”, a declarat interul dreapta al echipei CS Universitatea Suceava, Cristian Adomnicăi.

„Îi aştept pe foştii mei colegi cu braţele deschise”, afirmă fostul component al grupării HCM Constanţa, suceveanul Bogdan Şoldănescu

Cea mai importantă achiziţie a grupării CS Universitatea Suceava în acest sezon competiţional este campionul României cu HCM Constanţa, suceveanul Bogdan Şoldănescu. Handbalistul sucevean se va afla duminică 4 octombrie la primul său meci împotriva fostei sale echipe.

„Am intrat deja în febra meciului ăi aştept cu nerăbdare înfruntarea cu foştii mei coechipieri. Cunosc stilul de joc şi posibilităţile colegilor mei constănţeni şi-i aştept cu braţele deschise.

Doar Dimache şi Spraha sunt nume noi la HCM, restul fiind sportivi care au dezvoltat de-a lungul anilor relaţii excelente de joc. Pentru mine, la fel ca şi pentru colegii mei de echipă va fi o onoare să-i învingem”, a declarat jucătorul echipei CS universitatea Suceava, Bogdan Şoldănescu.

Pentru meciul CS Universitatea Suceava – HCM Constanţa mai sunt disponibile 62 de bilete care pot fi achiziţionate de la sediul clubului şi azi între orele 9-14.


Intră acum și în grupul de