Echipa „Royals” IGB Suceava, medalie de bronz la Campionatele Nationale de baseball


Intră acum și în grupul de

Municipiul Călăraşi a găzduit recent cel de-al treilea turneu contând pentru Campionatul Naţional de baseball pentru seniori. După primele două astfel de turnee echipa „Royals” IGB Suceava ocupa locul III în clasament.

Pe o vreme absolut potrivnică oricărui sport, cele şapte formaţii angrenate în competiţie s-au străduit să joace cât mai bine cu putinţă. Gruparea suceveană s-a impus în prima partidă cu CS „Leaders” Călăraşi cu scorul de 13-2, pentru ca apoi să cedeze în faţa echipei campioane Dinamo cu 0-2, după un joc extrem de echilibrat.

Oboseala acumulată după primele două partide s-a simţit în disputa cu gruparea „Atletico” Alexandria în care sucevenii au condus cu 10-1, pentru ca pe final să piardă cu 11-14. Pe final de competiţie „Royals” IGB Suceava a învins cu 7-1 pe CSŞ LPS Roman, cu 9-0 pe CS „Nord Star” Năsăud şi tot cu 9-0 pe CSŞ Botoşani. În urma acestor rezultate formaţia „Royals” IGB Suceava s-a clasat pe locul III în sezonul competiţional 2009 şi jucătorii ei au intrat în posesia medaliilor de bronz.

„Echipa noastră s-a descurcat admirabil în condiţii dificile şi nu cred că se putea face mai mult. Am jucat bine cu CS „Leaders” Călăraşi şi cu Dinamo, pentru ca apoi eforturile depuse în acest joc să ne împiedice să câştigăm cu „Atletico” Alexandria. Sper ca în sezonul viitor să ajungem la obiectivul pe care ni l-am propus şi în acest sezon, locul II”, a declarat Ciprian Fetcu, cel mai bun jucător sucevean în victoria din disputa cu CS „Leaders” Călăraşi.

Din echipa suceveană care a urcat pe cea de-a treia parte a podiumului de premiere în ediţie 2009 a Campionatului Naţional de baseball pentru seniori au făcut parte sportivii: Bogdan Opincaru, Ciprian Fetcu, Andrei Lucaciu, Silviu Checheriţă, Cristian Simina, Ciprian Doroftei, Ionuţ Bilec, Adrian Doroftei, Mihai Solomon, Sorin Slavic şi Daniel Slavic.

„Păcat că la acest ultim turneu al sezonului nu am putut beneficia de serviciile jucătorilor Dumitru Puianu, Florin Moroşanu şi Andrei Bilec, pentru că în mod cert aportul lor ar fi contat. Oricum suntem mulţumiţi cu ce am realizat, mai ales că este pentru prima dată când am primit medalii pentru locul III. O altă satisfacţie a fost determinată de faptul că Andrei Lucaciu a fost ales cel mai bun alergător (runner) al competiţiei. Vreau să mulţumesc în numele meu şi al colegilor mei de echipă sprijinului acordat de doamna Viorelia Braicu şi de Bogdan Braicu şi sper ca anul viitor să ne descurcăm mai bine”, a afirmat unul din componenţii de bază ai echipei „Royals” IGB Suceava, Bogdan Opincaru.


Intră acum și în grupul de