Acasă Sport Ioan Radu: „Atat au putut jucatorii mei” (Fotbal, Liga II)

Ioan Radu: „Atat au putut jucatorii mei” (Fotbal, Liga II)


Intră acum și în grupul de

Farul Constanţa – Cetatea Suceava 1 – 0 (0 – 0)

După două egaluri pe teren propriu cu FC Botoşani şi Săgeata Stejaru, Cetatea Suceava a pierdut ieri restanţa din etapa a IX-a cu Farul Constanţa, scor 0-1, printr-un gol marcat de gazde în minutul 90. Cu un singur şut expediat pe spaţiul porţii în minutul 11, Cetatea nici nu putea emite pretenţii la mai mult, atâta timp cât tactica adoptată de antrenorul Ioan Radu a fost evidentă: apărare. Aşa s-a făcut că în ultimul sfert de oră, la scorul de 0-0, la un corner al Cetăţii, sucevenii au avut doar doi oameni în careul constănţenilor, Jalbă şi Tomaz.



Farul a dominat meciul de la un capăt la altul şi după zece ocazii irosite de-a lungul întâlnirii, „rechinii” au muşcat decisiv pe final de meci. Tonul l-a dat Chico, în minutul 4, însă şutul său alovit bara transversală a porţii lui Pascal. După un sfert de oră de joc, Diogo Andrade a încercat un şut de la 12 metri poziţie lateral dreapta însă mingea a trecut pe lângă poarta sucevenilor. Treptat, Cetatea a reuşit să oprească acţiunile constănţenilor la distanţă de poarta lui Pascal însă pe finalul primei reprize Diogo Andrade a ratat incredibil din 6 metri poziţie frontală cu poarta Cetăţii, şutul său trecând puţin peste transversală.

Repriza secundă s-a derulat după acelaşi scenariu, cu Farul în atac şi Cetatea apărându-se. Pascal s-a întrebuinţat serios în minutul 51, când a respins şutul din lovitură liberă expediat de Măţel pentru ca zece minute mai târziu, nou intratul Mansour să scuture plasa laterală cu un şut de la marginea careului. Acelaţi Măţel l-a pus la încercare din nou pe Pascal în minutul 70, însă goalkeeperul Cetăţii s-a descurcat şi de această dată. În minutul 86, Chico a dat frisoane băncii tehnice a sucevenilor, şutul său de la 25 de metri lovind bara transversală a porţii lui Pascal însă de ce s-au temut, sucevenii nu au scăpat în minutul 90. Abdurazak Mansour a marcat în ultimul minut regulamentar de joc cu un trasor de la 15 metri, la care Pascal nu a mai avut cum să intervină, aducând victoria Farului şi totodată a treia înfrângere a Cetăţii în acest sezon.

Trebuie remarcată şi prestaţia centralului George Rădulescu, care pe întreaga durată a meciului a oferit gazdelor o sumedenie de lovituri libere, multe dintre acestea fiind acordate destul de uşor.

Au evoluat formaţiile:

Farul: Sardescu – Măţel, Papp, Da Silva, Diogo (Mansour 57) – Matei, Tekloh (Fatai 79), B. Andone, Mendy – Chico, M. Ene. Antrenor: Marius Şumudică

Cetatea: Pascal – Cososchi, Feraru, Halip – Plecanciuc, Homneac (Ailenei 68), Apetri, Tomaz, Semeghin – Azaharioaei (Jalbă 61), Pălimaru (Hapiuc 77). Antrenor: Ioan Radu.

Ioan Radu: “Atât au putut jucătorii mei”

Chiar dacă Cetatea a pierdut la Constanţa dintr-un gol marcat în ultimul minut de joc, Ioan Radu admite că gazdele au meritat cu prisosinţă victoria. „După cum au decurs ostilităţile pe teren, pot spune că rezultatul final este unul echitabil. Jucătorii mei şi-au dorit mult să obţină un rezultat pozitiv, însă atât au putut astăzi. Multă lume ne acuză că am jucat prea defensiv, însă trebuie să conştientizăm că am avut în faţă un adversar valoros, care ne-a forţat să evoluăm de aşa natură şi să greşim atât de mult”, a declarat tehnicianul Cetăţii.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version