Rezultate remarcabile pentru sportivii suceveni la „Cupa Bistritei” (Atletism)


Intră acum și în grupul de

Primul concurs de sală al anului 2010, Cupa „Bistriţei”, a adunat la start o parte dintre cei mai buni atleţi ai ţării dornici să-şi verifice capacităţile după perioada fără competiţii de la finele anului trecut. Sportivii suceveni s-au numărat din nou printre protagoniştii întrecerilor la fel ca în fiecare an dovedind faptul că şi-au păstrat vigoarea şi după sărbătorile de iarnă.

„Cupa Bistriţei” la atletism s-a disputat şi la seniori şi la juniori I şi a adus performanţe promiţătoare pentru sportivii de la CS Universitatea şi LPS Suceava.

În proba de 400 de metri, la masculin, s-a impus sportivul Andrei Trofin de la LPS Suceava, el clasându-se şi pe locul al treilea în proba de 800 de metri. Această probă a revenit unui alt sucevean, Gheorghe Vasile de la CS Universitatea Suceava. Două rezultate remarcabile a obţinut şi sportiva Iuliana Chelaru, junioară II ca vârstă, atleta pregătită de profesorul Toader Flămând de la LPS Suceava la fel ca şi Andrei Trofin, situându-se pe locul IV atât la 400, cât şi la 800 de metri.

Gheorghe Vasile, câştigătorul probei de 800 de metri a sosit al doilea în proba de 1.500 de metri, pe locul al doilea clasându-se şi atleta Anca Bălănucă în probele de 400 şi 800 de metri.

„Timpii obţinuţi de atleţii noştri au fost foarte buni pentru această perioadă a anului. Dacă mai ţinem cont şi de faptul că, Anca Bălănucă de exemplu a avut ca adversară campioana mondială de junioare, atunci ne putem aştepta la performanţe şi mai bune în acest an. O primă verificare a posibilităţilor noastre o va reprezenta participarea la Campionatele Naţionale Universitare ale României care vor avea loc la finele acestei săptămâni la Bacău” a declarat profesorul Sorin Raţă din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava.


Intră acum și în grupul de