Grupa de „foc” pentru CSM Bucovina Suceava (Rugby – Divizia Nationala)


Intră acum și în grupul de

CSM Bucovina Suceava se pare că va avea ca adversare echipele CSM Baia Mare, Dinamo, U Cluj, Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad şi CSM Bucureşti.

Sezonul competiţional 2010 al Diviziei Naţionale de rugby se va desfăşura după un nou format, prima parte a campionatului având loc primăvara iar cea de-a doua toamna. CSM Bucovina Suceava a terminat sezonul 2009 pe locul IX în clasamentul primului eşalon valoric al rugbiului românesc.

„Nu se cunoaşte încă varianta oficială a celor două grupe ale Diviziei Naţionale, însă sistemul de împerechere al echipelor este acelaşi ca anul trecut, adică formaţiile clasate pe locurile pare vor forma o grupă, iar cele de pe locurile impare o altă grupă.

Cum noi am încheiat sezonul pe locul IX vom avea ca adversare în 2010 grupările CSM Baia Mare, Dinamo Bucureşti, U Cluj, Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad şi după toate probabilităţile CSM Bucureşti. Este o grupă destul de puternică, dar eu am încredere în jucătorii meci că se pot mobiliza atunci când este nevoie”, a declarat antrenorul echipei CSM Bucovina Suceava, Constantin Vlad.

„Gabriel Conache ar mai fi putut să joace o perioadă pentru Suceava pentru că s-a investit în el”, a afirmat antrenorul formaţiei CSM Bucovina Suceava, Constantin Vlad.

Unul din transferurile şoc care se preconizează în această perioadă este cel al rugbistului Gabriel Conache. Probabil unul dintre marile talente ale ultimilor ani, jucătorul sucevean este aproape de a semna un contract cu formaţia Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad.

„Eu m-am înţeles întotdeauna foarte bine cu jucătorii meci. Chiar în aceste zile discutam cu ei şi le povesteam că am primit o ofertă să antrenez în altă parte, dar am refuzat pentru că am cerut o sumă mai mare. Jucătorii meci s-au oferit imediat să plătească diferenţa. A fost o glumă desigur, sunt de aproape 40 de ani la Suceava şi anul acesta împlinesc 20 de ani de când antrenez. De la echipa noastră au plecat şi vor mai pleca sportivi pentru că unul din scopurile noastre este acela de a promova jucători. Totuşi, în ceea ce-l priveşte pe Gabriel Conache ar mai fi putut să joace o perioadă pentru Suceava pentru că s-a investit în el. Atât CSM Suceava, cât şi LPS Suceava s-au străduit să-i ofere cele mai bune condiţii şi cred că ar mai fi putut rămâne încă o perioadă să reprezinte culorile Sucevei”, a afirmat antrenorul echipei CSM Bucovina Suceava, Constantin Vlad.


Intră acum și în grupul de