Cursuri de zbor cu parapanta, o noutate în peisajul sportului sucevean


Intră acum și în grupul de

Începând din data de 1 februarie, iubitorii zborului din Suceava se pot înscrie la cursuri de zbor cu parapanta şi cu motoparapanta pe strada Cernăuţi nr.11 sau pe site-ul www.cumullus.ro, cursuri ţinute de instructorul Ciprian Paşcan de la Asociaţia Sportivă „Cumullus”. Cursurile vor debuta la mijlocul lunii martie, echipamentele folosite de cei de la Asociaţia Sportivă „Cumullus” fiind achiziţionate din Germania, Austria şi Franţa, standardele de calitate fiind implicite.

„Zborul cu parapanta nu poate fi considerat un sport extrem, dar el necesită atenţie, disciplină şi implicare. Cei cărora le place libertatea şi zborul se pot bucura la finalul cursurilor de senzaţii unice. Întotdeauna omul a încercat să se apropie de nori şi cei care doresc îşi pot realiza visul prin intermediul asociaţiei noastre sportive.

Eu sunt sucevean, dar am studiat şi practicat zborul cu parapanta la Cluj timp ce 7 ani. Cursurile de parapantă au debutat anul trecut, dar doar pentru începători, în acest an dorind să începem cursuri şi pentru avansaţi şi pentru motoparapantă. Cei care doresc să se înscrie la cursurile noastre trebuie să aibă minimum 16 ani şi să aibă o condiţie fizică bună.

Cursurile includ faze de pregătire teoretică, de meteorologie şi de tehnic pilotajului, abia la finalul acestora cei apţi vor ajunge la zboruri începând cu înălţimi mici şi continuând cu teme deosebite. Doritorii pot încerca şi zboruri în tandem cu instructorii noştri” a declarat instructorul de zbor cu parapanta, Ciprian Paşcan de la Asociaţia Sportivă „Cumullus”.


Intră acum și în grupul de