Daniel Balan a ajuns in Siberia


Intră acum și în grupul de

După ce a jucat în România pentru Bucovina, Foresta, Steaua Bucureşti, FC Vaslui şi FC Argeş, iar în Cipru pentru Omonia Nicosia, Alki Larnaca şi Aris Limassol, suceveanul Daniel Bălan îşi va încerca norocul în Rusia în următorii doi ani. Fotbalistul în vârstă de 30 de ani a ajuns la un acord la începutul acestui an cu formaţia SKA Energiya Khabarovsk ce activează în liga secundă rusească. Obişnuit cu căldura din Insula Afroditei, fostul internaţional de tineret va trebui acum să înfrunte nişte geruri năpraznice, Khabarovsk fiind o localitate situată în extremitatea de est a Siberiei, în imediata vecinătate a Chinei.

Diferenţa de fus orar dintre Bucureşti şi noul lui loc de muncă este de 6 ore, iar pentru a ajunge acolo Daniel trebuie să facă mai întâi escală la Moscova, de unde mai are de mers încă 8 ore cu avionul. Suceveanul nostru nu se arată însă speriat de aceste amănunte, ci vede totul ca pe o nouă experienţă de viaţă, pe care abia aşteaptă să o înceapă. Bălan va ajunge la Khabarovsk abia spre sfârşitul lunii martie, când este programată începerea campionatului. Până atunci, pentru a evita frigul din zonă, lotul Energiyei va efectua două stagii de pregătire în Antalya, urmând ca perioada premergătoare startului sezonului să o petreacă în China.

„Nimănui nu-i cade bine să plece să joace la capătul pământului, însă nu am găsit pe nicăieri mai aproape o echipă care să-mi ofere un contract la fel de avantajos. Am ajuns la o vârstă în care trebuie să mă gândesc în primul rând cum să asigur un viitor lipsit de griji familiei mele. Soţia mea este însărcinată, trebuie să nască în luna mai, iar responsabilităţile mele sunt acum cu totul altele”, a declarat Daniel Bălan, conform SuceavaSport.ro.


Intră acum și în grupul de