Medalie de argint pentru echipa de juniori a CSTA Suceava (Campionatele Nationale de Aeromodele indoor)


Intră acum și în grupul de

Campionatele Naţionale de Aeromodele F1M de sală (indoor) care s-au încheiat la finele săptămânii precedente la Mediaş au prilejuit un nou success pentru sportivii de la Clubul Sporturilor Tehnico Aplicative Suceava. Echipa de juniori a CSTA Suceava în componenţa Andrei Albu, Narcis Ilie şi Adrian Catană a reuşit să urce pe cea de-a doua treaptă a podiumului de premiere.

Sportivii pregătiţi de antrenorii Ion Botuşan şi Sorin Catană au reuşit să depăşească adversari mult mai titraţi de la cluburi cu mai multă experienţă în această ramură. La individual juniorii suceveni s-au situat în top 10, iar la seniori în partea a doua a clasamentului.

“Performanţa realizată de sportivii noştri este remarcabilă mai ales dacă ne gândim la faptul că CSTA Suceava a revenit în acest gen de competiţii doar de trei ani. Acest Campionat Naţional de Aeromodele indoor este unul în care modelele care concurează necesită multă migală şi materiale dintre cele mai performante. Edificator, în opinia mea, este faptul că potrivit regulamentului modelul de zbor nu trebuie să depăşească în greutate 20 de grame, iar motorul trebuie să aibă 5 grame.

Rezulatele obţinute la seniori nu au fost deosebite mai ales din cauza faptului că sportivilor noştri le-au lipsit materialele performante, antrenamentele într-o sală înaltă care nu are curenţi de aer, în plus adversarii din Galaţi şi Târgu Mureş fiind multipli campioni naţionali şi chiar mondiali. Sunt absolut convins însă că vom progresa pentru că am învăţat mult din ultimele competiţii de gen”, a declarat directorul CSTA Suceava, Marius Siretean.


Intră acum și în grupul de