„Studentii” infrunta „lanterna rosie” (Handbal)


Intră acum și în grupul de

RomCri Braşov – CS Universitatea Suceava, duminică, ora 11:00

Învinsă la limită de Steaua Bucureşti, pe teren propriu, în runda trecută a Ligii Naţionale, echipa locală de handbal se va deplasa pe terenul “lanternei roşii”, RomCri Braşov, formaţie pe care a învins-o în tur cu 34-20.

Chiar dacă ardelenii sunt pe ultimul loc al clasamentului şi au obţinut doar 3 puncte în 17 meciuri, antrenorul Leonard Bibirig este precaut, mai ales că CS Universitatea a mai avut antecedente neplăcute cu echipe aflate în postura braşovenilor, în sezoanele precedente. Mai mult decât atât, sucevenii sunt la curent cu ultimele evoluţii ale celor de la RomCri, care au bătut pe Poli Timişoara cu 27-26, în ultimul meci disputat pe teren propriu.

Bibirig vrea ca echipa sa să joace ca în prima repriză cu Steaua. “Bibi” consideră că CS Universitatea are în continuare şanse la un loc de cupă europeană

“Ne aşteaptă un meci pe care trebuie să îl câştigăm, având în vedere că toată lumea ne consideră favoriţi. Pentru asta va trebui să facem un meci foarte bun. Va trebui să jucăm cel puţin la fel de bine cum am facut-o în prima repriză cu Steaua şi să evităm evoluţia din a doua parte a meciului cu Steaua. Trebuie să avem o evoluţie bună pentru că în debutul returului, braşovenii au avut meciuri foarte bune, culminate cu victoria de acasă contra celor de la Poli Timişoara. Braşovul este o echipă tânăra, care joacă fără presiunea rezultatului şi jucătorii îşi doresc ca de la meci la meci să crească în evoluţie şi în rezultate pozitive”, a declarat antrenorul Leonard Bibirig, care consideră că şansele echipei sale de a se clasa pe un loc de Cupa Challenge nu s-au diminuat după eşecul cu Steaua, joc după care a avut de lucrat la moralul jucătorilor pe care îi pregăteşte.

“Mai avem 7 meciuri care pentru noi sunt ca 7 finale. Având în vedere maniera în care am pierdut cu Steaua, cred că această înfrangere a lăsat urme în moralul jucătorilor. Obiectivul nu s-a schimbat pentru că mai avem şanse atât teoretice cât şi tactice. Important pentru noi este ca fiecare meci pe care îl vom disputa să-l abordăm doar la victorie”, a mai spus Bibirig, care a primit două etape de suspendare la Comisia de Disciplină a FRH, după cartonaşul roşu încasat în jocul cu Steaua. În aceste condiţii, Bibirig nu va putea lua loc pe banca tehnică a sucevenilor nici la Braşov şi nici acasă cu CSM Satu Mare. Totuşi, Leonard Bibirig e mulţumit că pivotul Bogdan Şoldănescu nu e suspendat pentru meciul de la Braşov, mai ales în condiţiile în care se fac eforturi pentru recuperarea celuilalt pivot pe faza de apărare al echipei, Ioan Tcaciuc. “Îmbucurător este că pentru meciul de la Braşov, Şoldănescu nu este suspendat şi poate juca. Sperăm ca până la meciul de duminică să fie recuperat şi Tcaciuc”, a precizat “Bibi”.

Mitrea: “Nu ne putem permite vreun pas greşit”

Cum distanţa faţă de primul loc ce duce în Cupa Challenge este de 7 puncte, sucevenii nu au voie să facă vreun pas greşit pentru a păstra şanse reale de îndeplinire a obiectivului in acest sezon. De acest lucru este conştient şi extrema stngă Adi Mitrea. “Am văzut câteva casete cu braşovenii şi pot spune că sunt o echipă care se mobilizează bine pe teren propriu. Sala îi ajută foarte mult şi cred că în vederea îndeplinirii obiectivului nu ne putem permite niciun pas greşit. Va trebui să fim foarte atenţi pentru a obţine cele două puncte”, a declarat Adi Mitrea.

Prezent la conferinţa de presă dinaintea meciului, Răzvan Gavriloaia crede că CS Universitatea trebuie să treacă repede peste înfrângerea cu Steaua şi să adune maximum de puncte. “Trebuie să dăm dovadă de caracter şi să fim montaţi pentru meciul acesta, chiar dacă nu este foarte uşor de trecut peste o înfrângere cum a fost cea din partida cu Steaua. Avem jocuri foarte grele în următoarea perioadă, care trebuie câştigate. Nu ne mai putem permite paşi greşiţi şi primul joc în care putem începe şirul de victorii este cel de la Braşov”, a declarat Răzvan Gavriloaia.

Dospinescu: “Sper să ne întoarcem acasă cu două puncte”

Florin Dospinescu îşi doreşte 2 puncte din deplasarea de la Braşov, puncte care ar fi importante în economia clasamentului. “Dospi” e de părere că sucevenii nu trebuie să se gândească la faptul că vor înfrunta “lanterna roşie” pentru că atunci apar surprizele neplăcute. “Jucăm cu echipa de pe ultimul loc şi sper să ne întoarcem acasă cu cele două puncte, mai ales că etapa trecută am pierdut. Nu trebuie să ne gândim că adversarii noştri pe ultimul loc, pentru că se pot întâmpla multe surprize”, a afirmat Dospinescu.

Costel Brădăţan consideră meciul de la Braşov ca unul din categoria celor care trebuie câştigate cu orice preţ, seriozitatea cu care sucevenii vor trata această întâlnire fiind în opinia sa cel mai important aspect. “E un meci care trebuie câştigat neaparat în vederea îndeplinirii obiectivului. Un meci pe care trebuie să-l tratăm cu seriozitate. Cele două puncte sunt foarte importante”, a spus extrema dreaptă a Universităţii.

Partida dintre RomCri Braşov şi CS Universitatea Suceava va avea loc duminică, de la ora 11:00 şi va condusă de brigada bucureşteană de arbitri Blas-Gheghişor.

Clasamentul Ligii Naţionale înaitea etapei a XIX-a:

1 HCM Constanţa 17 16 0 1 545 434 32
2 UCM Reşiţa 16 12 2 2 478 404 26
3 Steaua MFA Bucureşti 17 12 1 4 522 447 25
4 Ştiinţa Bacău 17 10 3 4 544 498 23
5 Energia Lignitul Pandurii Tg. Jiu 16 10 1 5 425 423 21
6 Universitatea Suceava 16 8 0 8 449 425 16
7 HC Odorhei 17 8 0 9 509 526 16
8 U Transilvania Cluj 16 6 1 9 421 446 13
9 Minaur Baia Mare 17 5 1 11 437 449 11
10 CSM Satu Mare 17 5 1 11 491 529 11
11 Poli Municipal Timisoara 16 5 1 10 406 466 11
12 Dinamo BucureŞti 17 3 2 12 506 579 8
13 Rom Cri BraŞov 17 1 1 15 426 533 3

Echipa CSM Medgidia s-a retras din campionat


Intră acum și în grupul de