Bronz pentru o suceveanca de la ISU „Bucovina” la Campionatul de Karate-Do al MAI (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

La Campionatul de Karate-Do al Ministerului Administraţiei şi Internelor, ediţia a XXI-a, ce a avut săptămâna trecută, suceveanca Anamaria Lomicovschi a obţinut medalia de bronz. Potrivit plt. maj. Alin Găleată din cadrul Compartimentului Informare şi Relaţii Publice a ISU „Bucovina” Suceava, stilurile de karate participante la competiţie au fost Shotokan, Goju-ryu, Wado-ryu, Kyokushin, Shaolin, Shito-ryu, Hon-Do-Ryu, Isshinryu, World Oyama Karate.

Campionatul s-a desfăşurat în Sala Polivalentă din Municipiul Brăila. Au participat aproximativ 80 de sportivi de la toate structurile M.A.I. din ţară.

Lt. Anamaria Lomicovschi, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, practicantă a stilului Shotokan, la etapa finală a Campionatului Naţional pe Ministerul Administraţiei şi Internelor a ocupat locul III, medalie de bronz, la individual. În clasamentul final pe echipe, Anamaria şi colegii săi – componenţi ai echipei Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă – au urcat pe treapta a III-a.

Shotokan foloseşte atacuri lungi, din mişcare, punând accent pe viteză, mobilitate, supleţe. Toate stilurile folosesc două exerciţii de bază: kata (set de tehnici prestabilite mimând lupta cu adversari imaginari) şi kumite (lupta cu adversar real). În karate sportiv se organizează competiţii de kata şi de kumite.

Toţi câştigătorii au primit premii în bani, cupe, diplome şi medalii din partea organizatorilor competiţiei, respectiv, Prefectura Judeţului Brăila, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Brăila, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Dunărea” al Judeţului Brăila şi Direcţia de Tineret şi Sport a Judeţului Brăila.

La manifestări a luat parte şi preşedintele Clubului Sportiv „Dinamo” Bucureşti, chestorul de poliţie doctor Elisabeta Lipă care, la final, i-a felicitat pe toţi cei prezenţi şi le-a oferit diplome speciale celor care au acordat sprijin organizării şi desfăşurării concursului.


Intră acum și în grupul de