Scoala 12 si Ceahlaul Piatra-Neamt, campioane! (Fotbal, Cupa Hagi Danone)


Intră acum și în grupul de

Timp de două zile, sâmbătă şi duminică, stadionul Areni a găzduit Turneul Zonal al Cupei Hagi Danone pentru copii. În mod normal, întrecerea trebuia onorată de prezenţa lui Gheorghe Hagi, însă cel mare fotbalist român al tuturor timpurilor nu a mai putut decola sâmbătă seara din Bucureşti, pentru că toate aeroporturile din România au fost închise din cauza norului de fum provenit de la erupţia vulcanului din Islanda. Trecând peste absenţa lui Hagi competiţia poate fi considerată o reuşită, izbutind să adune pe stadionul Areni 32 de şcoli din judeţul Suceava pentru întrecerea dintre unităţile de învăţământ, dar şi pe cele şase campioane din judeţele Neamţ, Bacău, Iaşi, Vaslui, Botoşani şi Suceava, care s-au întrecut în competiţia rezervată cluburilor.

La capătul a două zile pline de fotbal, turneul destinat unităţilor de învăţământ din judeţul nostru a fost adjudecat de către echipa Şcolii Generale nr.12 din Suceava, care a trecut dramatic, după executarea loviturilor de departajare, de Şcoala din Dumbrăveni. Turneul în sine a fost unul cât se poate de echilibrat, pentru că atât finala cât şi cele două semifinale au avut nevoie de lovituri de departajare pentru desemnarea câştigătoarelor.

Premii speciale:

Cel mai bun jucător şi golgeterul turneului: Marius Tofănel (Şcoala Dumbrăveni)
Antrenorul primei clasate, Aurel Constantin (Şcoala Generală nr. 12 Suceava) a fost răsplătit şi cu un premiu în valoare de 600 de lei.
Antrenorul finalistei, Cristian Cârlig (Şcoala Dumbrăveni) a fost răsplătit de către organizatori cu un premiu în valoare de 400 de lei.

Competiţia cluburilor a fost câştigată pe merit de către Ceahlăul Piatra Neamţ. În finală nemţenii au trecut la pas de FC Vaslui, într-un meci fără istoric. Reprezentanta Sucevei, CN Nicu Gane Fălticeni, a început bine turneul, cu o victorie împotriva grupării FC Vaslui, rezultat ce i-a adus pe elevii pregătiţi de Dan Dăscălescu şi Gabriel Matei într-o poziţie foarte bună înaintea ultimul lui joc din faza grupelor. Din nefericire, fălticenenii nu au mai reuşit să repete figura frumoasă din primul joc, au pierdut fără drept de apel confruntarea cu Poli Iaşi şi au ratat astfel de puţin calificarea în semifinale. Directorul zonal al turneului zonal de la Suceava a fost Ciprian Anton, iar responsabil din partea Asociaţiei Judeţene de Fotbal, Bogdan Agafiţa.

Premii speciale acordate în întrecerea juniorilor:

Cel mai bun portar: Marius Chelariu (Ceahlăul)
Cel mai tehnic jucător: Dragoş Dumitriu (Poli Iaşi)
Golgeterul turneului: Virgil Ciobanu (FC Vaslui)
Cel mai bun jucător: Andrei Nica (Ceahlăul)


Intră acum și în grupul de