Echipa Liceului cu Program Sportiv din Suceava pierde calificarea la turneul final la un gol (Handbal masculin – juniori III)


Intră acum și în grupul de

În meciul decisiv pentru accesul la turneul final, LPS Suceava – LPS Banatul Timişoara 33-34 (16-19)

Timp de trei zile sala Liceului cu Program Sportiv din Suceava a găzduit meciurile din cadrul grupei a III-a a turneului semifinal al Campionatului Naţional de Handbal masculin pentru juniori III. La această competiţie au participat echipele LPS Banatul Timişoara, Şcoala nr.3 Adjud, LPS Bistriţa şi LPS Suceava.

În prima zi de întreceri elevii antrenorului Iulian Dugan au întâlnit formaţia LPS Bistriţa. Meciul a fost deosebit de disputat sucevenii conducând la un moment dat detaşat pentru ca apoi oaspeţii să se apropie periculos. La final scorul a fost 27-24 în favoarea echipei LPS Suceava care şi-a valorificat avantajul terenului propriu. Pentru echipa suceveană în păpartida cu LPS Bistriţa au marcat: Alexa (9), Moţpan (4), Drăgoi (4), Zaharia (4), Enescu (4), Drumea (1) şi Todică (1). În aceeaşi primă zi a turneului semifinal de la Suceava gruparea Şcolii nr.3 Adjud s-a impus în faţa echipei LPS Banatul Timişoara.

Meciul vedetă al celei de-a doua zi a competiţiei handbalistice găzduite de sala LPS a adus faţă în faţă formaţiile LPS Suceava şi Şcoala nr.3 Adjud, învingătoarele primei zile. Vrâncenii au condus o bună parte din meci, însă pe final gazdele au revenit puternic şi partida s-a încheiat la egalitate 19-19. Pentru gruparea suceveană în partida cu Şcoala nr.3 Adjud au marcat: Enescu (7), Moţpan (4), Alexa (3), Todică (2), Drumea (1), Zaharia (1), Turcu (1). În aceeaşi a doua zi a turneului semifinal echipa LPS Banatul Timişoara a învins formaţia LPS Bistriţa.
Aşadar, în ziua decisivă a turneului semifinal sucevean aveau să se întâlnească echipele Şcoala nr.3 Adjud, care avea 3 puncte cu cea a LPS Bistriţa care nu avea niciun punct şi formaţiile LPS Suceava, care avea 3 puncte cu cea a LPS Banatul Timişoara care avea doar două puncte în clasament.

După cum era de aşteptat formaţia LPS Bistriţa care nu avea nicio şansă de calificae la turneul final a făcut figuraţie în partida cu Şcoala nr.3 Adjud pierzând la o diferenţă consistentă. Cu gruparea Şcolii nr.3 Adjud deja calificată în ultimul act al competiţiei naţionale de handbal masculin a juniorilor III, cel de-al doilea loc pentru accesul la turneul final se decidea în meciul direct între LPS Suceava şi LPS Banatul Timişoara. Gazdele porneau cu prima şansă pentru că le ajungea şi meci egal în disputa cu bănăţenii.

Mai montaţi decât adversarii lor, timişorenii pun stăpânire pe joc încă din start. Superemoţionaţi pentru un astfel de joc important, sucevenii au făcut tot timpul o cursă de urmărire a timişorenilor făcând o sumedenie de greşeli neforţate. Pe lângă faptul că portarii grupării gazdă nu au prins decât trei mingi în prima repriză, deci nu şi-au putut ajuta coechipierii, elevii profesorului Iulian Dugan au mai ratat şi două lovituri de la 7 metri. La pauză a fost 19-16 pentru LPS Banatul Timişoara în disputa cu LPS Suceava şi tinerii handbalişti suceveni au intrat într-o şedinţă furtunoasă la cabine.

Efectele ei nu s-au văzut în debutul părţii secunde a jocului şi bănăţenii au luat un avans de cinci goluri pe tabela de marcaj. Încurajaţi puternic din tribune, cei de la LPS Suceava au reuşit să revină treptat în joc şi beneficiind de câteva intervenţii reuşite ale portarului Duman şi de forma bună a interului Moţpan s-au apropiat de adversarii lor. Sfârşitul partidei a fost realmente incendiar tabela de marcaj indicând scorul de 34-33 cu 45 de secunde înainte de fluierul final. LPS Suceava a avut timp de două atacuri, dar a ratat incredibil şi partida s-a încheiat cu victoria celor de la LPS Banatul Timişoara. Dacă ar fi egalat gruparea suceveană s-ar fi calificat la turneul final.

Tristeţe mare în rândul jucătorilor suceveni interul Moţpan autor a 11 goluri plângând cu lacrimi amare la centrul terenului. Păcat de înfrângerea echipei sucevene, de munca antrenorilor şi jucătorilor, dar trebuie de învăţat din înfrângeri pentru că viaţa merge mai departe şi vor mai fi ocazii de a te lupta pentru titlu. Nu trebuie abandonată lupta, trebuie muncit în continuare şi de iubit handbalul.
Pentru LPS Suceava în meciul cu LPS Banatul Timişoara au jucat: A.Ştefan, Duman – Alexa (4), Moţpan (11), Marmeliuc (1), Drumea, Zahariuc (1), Frij, Marţuneac, Todică (4), Drăgoi (1), Turcu (2), Rotundu, Enescu (9)


Intră acum și în grupul de