Hocheistii de la CSM Suceava au inaugurat patinoarul uscat din complexul „Unirea”


Intră acum și în grupul de

Una dintre cele mai surprinzătoare investiţi din ultimii ani, patinoarul uscat din complexul „Unirea”, a fost inaugurat sâmbătă 29 mai de către hocheiştii de la Clubul Sportiv Municipal Suceava. Pe o căldură straşnică, atât micii hocheişti suceveni, cât şi părinţii lor au venit să verifice pe viu una dintre realizările ultimilor ani care beneficiază de o tehnologie care în vest se practică de două decenii.

Patinoarul uscat din lunca Sucevei are 20 de metri lungime şi 16 lăţime, suprafaţa de joc fiind din teflon peste care se adaugă un strat subţire de soluţie refrigerentă care crează o peliculă pe care se poate patina surprinzător de lejer. Deşi la început au avut mici ezitări, hocheiştii suceveni şi-au dat repede drmul la picioare. În mod cert se pot face antrenamente tehnice pe patinoarul din complexul „Unirea”, ba chiar şi fizice pentru că hocheiştii suceveni au transpirat din greu pe o căldură de 25 de grade cu întreg echipamentul pe ei, cel mai greu „încercat” fiind desigur portarul Codrin Băieşu.

„În opinia mea apariţia acestui patinoar este un lucru benefic pentru noi. Nu ste puţin lucru să poţi să patinezi pe timp de vară şi cu această ocazie nu vom mai intra direct din tenişi pe gheaţă.

Poate că la prima vedere patinoarul poate părea destul de mic, însă se pot face exerciţii de tehnică şi mânuire a crosei, pase şi şuturi la poartă. Încă o dată este perfect pentru tinerii noştri sportivi că pot sta în echipament şi cu patinele în picioare şi sunt convins că acest lucru se va vedea la primele meciuri pe gheaţă”, a declarat antrenorul principal al echipei de hochei a CSM Suceava, Constantin Curelaru.

„Un lucru cert este acela că acest patinoar nu consumă curent sau alte forme de energie şi ne va oferi posibilitatea de a economisi fondurile pe care le cheltuiam în perioada de vară pentru a ne deplasa în oraşe cu patinoare acoperite. Nu se patinează la fel ca pe gheaţă, dar jucătorii noştri se vor obişnui repede şi sunt sigur că acest patinoar ne va ajuta”, a completat şi celălalt antrenor al hocheiştilor suceveni, Cătălin Vasiliu.


Intră acum și în grupul de