Italienii au dominat etapa a treia a Turului Ciclist al Romaniei


Intră acum și în grupul de

Caravana Turului Ciclist al României a ajuns miercuri după amiază la Suceava, finişul fiind în dreptul Bibliotecii I.G. Sbiera. La finalul celor 137,6 km parcurşi pe ruta Vatra Dornei-Câmpulung Moldovenesc-Gura Humorului – Fălticeni – Suceava, etapa a treia a fost adjudecată de rutierul italian Gianpaulo Biolo, de la formaţia italiană GS San Marco – Concrete Imet Caneva. Biolo a fost urmat de compatriotul său, Andrea Magrin, de la formaţia Cycling Team Friuli, podiumul fiind completat tot de un italian, Andrea Pinos, de la formaţia Cycling Team Tuşnad – România.

După primele trei etape, tricoul galben îi revine ciclistului bulgar Vladimir Koev (31 de ani, învingător în Mica Buclă în 2004), câştigător al etapei de luni încheiată la Vatra Dornei. După etapa de miercuri, care a cuprins trei sprinturi, la Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului şi Fălticeni, purtătorul tricoului roşu, adică cel mai bun sprinter, este Marcolina Piergiacomo de la formaţia Cycling Team Friuli. Tricoul alb, acordat celui mai combative rutier pe baza unui clasament pe puncte este purtat de grecul de la SP Tablewere, Ioannis Tamouridis, care ocupă şi locul second în clasamentul general al Turului Ciclist al României. Nu în cele din urmă, tricoul albastru, purtat de cel mai bine clasat roman din Mica Buclă, a fost preluat de Alexandru Ciocan de la formaţia CS Dinamo, acesta fiind pe locul 10 în clasamentul general.

Joi, etapa a patra a Turului Ciclist al României se va desfăşura pe ruta Suceava – Câmpulung Moldovenesc – Suceviţa – Rădăuţi – Siret – Bucecea – Botoşani şi va cuprinde trei căţărări de categoria A, una la Sadova şi două la Ciumârna. De altfel, etapa de azi poate fi considerată cea mai dificilă pentru rutierii angrenaţi în această competiţie, distanţa fiind de 226 de kilometri.

Ediţia din acest an a Turului Ciclist al României este a 47-a şi cuprinde şapte etape, trei dintre acestea fiind şi pe teritoriul judeţului Suceava. În total, Turul Ciclist al României măsoară 1156km, are 18 sprinturi şi 9 căţărări, trecând prin 14 judeţe ale ţării.


Intră acum și în grupul de