Locul opt la final pentru echipa Liceului cu Program Sportiv din Suceava (Handbal masculin – turneul final juniori II)


Intră acum și în grupul de

Timp de patru zile pe parcursul săptămânii precedente, La Brăila s-a desfăşurat turneul final al Campionatului Naţional de handball masculine pentru juniori II. Printre cele mai bune opt echipe din România la această categorie de vârstă s-a aflat şi formaţia Liceului cu Program Sportiv din Suceava pregătită de Bogdan Macovei ajutat de Dorel Ţugurlan.

Tinerii handbalişti suceveni au cedat la mare luptă primul joc al competiţiei, scor 30-31 cu CSŞ Sibiu, au fost apoi “martelaţi” şi la propriu şi la figurat în partida cu CSŞ nr.2 Minaur Baia Mare, scor 29-40 pentru ca în ultinul meci al seriei a II-a să întâlnească gruparea LPS Piatra Neamţ. În disputa cu vechea rivală din grupa A a sezonului regulat, sucevenii s-au descurcat excellent în prima repriză pe care au încheiat-o în avantaj, scor 15-14. Din păcate repriza secundă nu a fost la fel de bună ca prima şi LPS Suceava a cedat pe final cu 26-29.

LPS Suceava a încheiat seria a II-a fără niciun punct, însă a fost pe locul secund în clasamentul liniei de atac cu 85 de goluri marcate.

Clasament final seria a II-a

1. CSŞ nr.2 Minaur Baia Mare 3 3 0 0 111-83 6
2. LPS Piatra Neamţ 3 2 0 1 79-79 4
3. CSŞ Sibiu 3 1 0 2 76-89 2
4. LPS Suceava 3 0 0 3 85-100 0

În meciul pentru locurile VIIVIII, LPS Suceava a pierdut scor 28-34 în faţa echipei HC ŞC.88 M.V. Bucureşti.

“Chiar dacă am fost pe ultimul loc la sfârşitul acestui turneu final consider că accesul nostru aici a fost deja o performanţă şi nu cred că ne-am făcut de râs. În primul meci al competiţiei am avut un ghinion teribil în partida cu CSŞ Sibiu pe care am pierdut-o la doar un singur gol diferenţă. În cel de-al doilea joc nici nu am fost lăsaţi să respirăm în faţa celor de la CSŞ nr.2 Minaur Baia Mare având trei jucători care au primit cartonaş roşu şi 26 de minute de inferioritate. În final nu s-a mai putut face nimic pentru că este dificil de reclădit moralul unor tineri după astfel de partide. Am demonstrat şi în meciul cu LPS Piatra Neamţ că avem valoare, dar nu mai conta. Jucătorii noştri merită toate felicitările pentru că au dorit mai mult, au jucat handball, dar nu au fost lăsaţi să o facă. În meciul pentru locurile VIIVIII chiar am făcut spectacol şi băieţii au marcat din toate poziţiile şi prin toate procedeele tehnice fiind aplaudaţi la scenă deschisă de spectatori.

A fost o experienţă deosebit de utilă pentru sportivii noştri şi sunt convins că vom avea un cuvânt greu de spus dacă ne vom califica şi în ediţia viitoare a turneului final al Campionatului Naţional”, a declarat antrenorul Bogdan Macovei.


Intră acum și în grupul de