Rezultate de exceptie pentru sportivii de la CSTA Suceava la Campionatele Nationale (Rachetomodelism)


Intră acum și în grupul de

Campionatele Naţionale de Rachetomodele, clasice şi machete, care s-a desfăşurat recent la Sălişte (Sibiu) a reconfirmat valoarea sportivilor de la CSTA Suceava. Competiţia, care s-a disputat în opt clase de concurs, la care au participat peste 50 de sportivi de la 6 cluburi din România a avut ca de fiecare dată printre protagonişti sucevenii care au cucerit opt titluri de campioni în concursul individual şi pe echipe, atât la juniori cât şi la seniori.

Pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere au urcat, la seniori în competiţia individuală, pe rând: Dorin Torodoc, la clasa S3A (zbor de durată cu paraşuta) şi tot el la clasa S9A (girocopter), Alexandru Torodoc la clasa S6A (durată de zbor cu streamer). La juniori, campion naţional a devenit Andrei Albu la categoria rachetoplane cu radiocomandă.

În competiţia pe echipe, la seniori, sportivii de la CSTA Suceava au câştigat clasele S6A, S3A şi S9A, juniorii impunându-se la clasa S8 şi S3A.

La individual, CSTA Suceava a mai cucerit patru medalii de argint prin Alexandru Torodoc la clasa S9A (girocoptere), Andrei Moroşanu la clasa S3A şi juniorii Andrei Pătrăuceanu la clasa S3A şi Ştefan Socoleanu la clasa S6A.

În competiţia pe echipe CSTA Suceava s-a clasat pe locul II la clasa S4A şi pe locul III la clasa S3A, în timp ce la juniori, tot în concursul pe echipe, CSTA a ocupat poziţia secundă la clasa S9A şi locul III la clasele S6A şi S4A.

„Rezultatele obţinute de sportivii noştri au fost peste aşteptări dacă ne gândim la condiţiile meteo absolut potrivnice în care a avut loc concursul. Am reconfirmat încă o dată valoarea rachetomodeliştilor suceveni şi cu această ocazie Dorin Torodoc şi Alexandru Torodoc au fost selecţionaţi în lotul naţional al României pentru Campionatul Mondial de Rachetomodele ce va avea loc în luna august în Serbia. Alături de ei în calitate de antrenor va participa Ion Botuşan şi în calitate de arbitru internaţional Ioan Catargiu, ambii de la CSTA Suceava”, a declarat antrenorul Ion Botuşan.


Intră acum și în grupul de