Inotatorii de la CSS 3 Suceava, printre protagonistii intrecerilor de la Braila (Natatie – Campionatelor Nationale copii 11-13 ani)


Intră acum și în grupul de

Campionatele Naţionale de Nataţie pentru copii cu vârste între 11-13 ani care s-a încheiat la sfârşitul săptămânii trecute la Brăila au prilejuit sportivilor de la CSŞ 3 Suceava o comportare peste aşteptări. Dacă în sezonul precedent înotătorii suceveni se clasau cu greu pe unul dintre locurile 30-40, de această dată ei au avut timpi în primii 20 şi chiar în primii 10. La competiţia găzduită de municipiul Brăila au participat peste 400 de sportivi de la 46 de cluburi din România, un adevărat record pentru întrecerile de nataţie de acest nivel.

Cea mai bună performanţă realizată de sportivii de la CSŞ 3 Suceava, care s-a prezentat la Naţionale cu 14 copii, a fost realizată de Teodor Marchitan, locul IV în proba de 100 metri bras. S-au mai remarcat în mod deosebit înotătoarele Cosmina Ungureanu, Bianca Morar, Ioana Pavăl, Diana Dungeanu, Miruna Parsaca şi Lisa Munteanu. De menţionat că ştafetele feminine s-au situat în mai multe probe pe locul al VI-lea.

În clasamentul finalul al Campionatelor Naţionale de Nataţie pentru copii 11-13 ani alcătuit în urma punctajelor acordate fiecărui club, CSŞ 3 Suceava s-a situat pe locul 24 din 46 de cluburi din România.

„A fost o competiţie deosebit de interesantă dacă ne gândim doar la numărul foarte mare de copii care au luat startul. Pentru sportivii noştri ediţia 2010 a acestor Campionate Naţionale a reprezentat un progres extraordinar faţă de anul precedent. Dacă mai menţionăm faptul că la clubul nostru facem 5 antrenamente pe săptămână, faţă de media de 6-8 de la celelalte cluburi, atunci putem considera că s-a făcut un salt uriaş. Sperăm ca în sezonul care va veni să obţinem şi câteva medalii pentru că sportivii noştri au potenţial”, a declarat antrenorul sportivilor de la CSŞ 3 Suceava, Cezar Moscaliuc.

Rezultatele obţinute de sportivii de la CSŞ 3 Suceava la Campionatele Naţionale de Nataţie pentru copii 11-13 ani vin să le completeze pe cele de la Campionatele Naţionale de Nataţie pentru copiii de 10 ani. La concursul găzduit de municipiul Arad, la finele lunii precedente, clubul sucevean s-a prezentat în competiţie cu 11 sportivi care s-au întrecut cu alţi peste 300 de concurenţi de la 39 de cluburi din România.

Cele mai bune rezultate la Naţionalele de la Arad le-au obţinut Alexandru Bodnar, locul XIII în proba de 50 metri liber şi Diana Lissov, locul XVI în proba de 50 metri liber.

În clasamentul final al cluburilor, unde CSŞ 3 Suceava s-a situat pe locul 14, au mai punctat ştafeta feminină formată din Ruxandra Savina, Ioana Lupu, Diana Lissov şi ştafeta masculină alcătuită din Alexandru Bodnar, Călin Stafie, Gabriel Roman şi Ştefan Catargiu, ştafete care s-au clasat pe locul VI, respectiv IV.


Intră acum și în grupul de