Machete de nave medaliate la Campionatele Mondiale si europene, prezente la Suceava la „Cupa Romaniei”


Intră acum și în grupul de

Holul de intrare în Consiliul Judeţean Suceava găzduieşte în perioada 20-26 septembrie exponate din cadrul „Cupei României” la Navomodele Machete clasa C.

La competiţia organizată de Federaţia Română de Modelism, Consiliul Judeţean Suceava şi Clubul Sporturilor Tehnico-Aplicative Suceava, participă 70 de concurenţi de la cluburile Sportul Studenţesc Bucureşti, CMS Bacău, Farul Constanţa, Universitatea Galaţi, CSM Timişoara şi CSTA Suceava, sportivi care prezintă peste 150 de machete de nave. CSTA Suceava participă la „Cupa României” la Navomodele Machete cu 13 concurenţi care prezintă 20 de modele.

„Cupa României” la Navomodele machete se desfăşoară pa 7 clase de concurs şi prezintă o varietate de modele începând cu nave de epocă şi încheind cu ambarcaţiuni moderne toate executate în detaliu în conformitate cu navele reale. În competiţia care se va încheia în 26 septembrie participă şi machete de nave medaliate în cadrul Campionatelor Mondiale şi Europene.

„Este foarte interesantă această competiţie şi sunt plăcut surprins că aţi adus aceste nave la munte, probabil că aţi auzit de inundaţiile de aici şi vreţi să ne ajutaţi. Mi se pare extrem de util ca elevii din şcolile sucevene să poată veni aici să urmărească aceste nave şi să primească explicaţii despre istoria lor”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.

„Construcţia acestor machete este mult mai complicată decât pare la prima vedere. Este un efort să reuşeşti să realizezi nave în cele mai mici detalii identice cu originalul de la scară mare. Ideea realizării acestor machete de nave sau a aeromodelelor este de a oferi tinerilor o variantă a petrecerii timpului liber în afara calculatoarelor”, a declarat vicepreşedintele FR de modelism, Dan Lucian.

„Cupa României” la Navomodele Machete clasa C este deschisă publicului larg între orele 8-16, intrarea pentru vizionarea exponatelor fiind gratuită.


Intră acum și în grupul de