Doru Iftime: „Medalia de argint obtinuta de Nicolae Berariu este meritata pentru ca este un sportiv serios si de valoare”


Intră acum și în grupul de

Recent încheiatele Campionate Naţionale de Box la seniori care au avut loc la Bacău au adus din nou în prim plan pugiliştii suceveni. Cel care s-a remarcat în mod deosebit a fost Nicolae Berariu, un sportiv în vârstă de 25 de ani, care a obţinut medalia de argint în limitele categoriei 91 de kilograme. Boxerul pregătit de antrenorul Doru Iftime de la CSM Florconstruct Suceava a cucerit cea de-a doua medalie a sa în acest an, după cea de bronz din cadrul Cupei României.

Reporter: Domnule antrenor Doru Iftime, cum vi s-a părut competiţia desfăşurată la Bacău?

Doru Iftime: Campionatele Naţionale din acest an au fost foarte puternice, printre cei 97 de participanţi la competiţie numărându-se şi mai mulţi medaliaţi la Campionatele Europene. CSM Florconstruct Suceava s-a prezentat la acest campionat cu doi sportivi, Nicolae Berariu şi Andrei Bejinariu, primul reuşind să cucerească medalia de bronz la categoria 91 de kilograme.

R: Care a fost atmosfera la finala dintre Nicolae Berariu Constantin Bejenaru şi de câte ori s-au întâlnit cei doi?

D.I.: Nicoale Berariu şi Constantin Bejenaru s-au întâlnit de şapte ori până la Naţionalele de la Bacău şi de fiecare dată a câştigat pugilistul băcăuan. La cest meci, ca la fiecare de până acum. Sportivul nostru s-a bătut până la final, dar a pierdut la puncte. Este adevărat că acesta nu a fost una dintre cele mai bune partide făcute de Nicu, care era şi puţin răcit, însă este dificil de luptat cu un boxer pregătit la lotul naţional. M-a bucurat atitudinea publicului băcăuan care l-a aplaudat pe sportivul nostru atunci când a coborât din ring.

R: Este dificil pentru un pugilist să realizeze o anumită categorie sau să se menţină la aceasta?

D.I.: După antrenamentele normale şi cele speciale pentru a ajunge la o anumită categorie, sportivul trebuie să se menţină la greutatea de concurs pentru cântarul oficial. Vă daţi seama că Nicu Berariu s-a săturat până peste cap de piept de pui şi ar fi mâncat oricând o mâncare mai consistentă şi ar fi băut un suc carbogazos. Nu s-a putut acest lucru şi trebuie să-l laud pe sportivul nostru pentru că este unul serios şi corect.

R: Are manifestat Nicolae Berariu intenţia de a trece la profesionism?

D.I.: Nicu nu a avut niciodată intenţia de a trece la profesionism, este un familist convins şi un sportiv de bun simţ. Mă bucur pentru rezultatul realizat de el la aceste Campionate Naţionale şi sper să nu se oprească aici.

R: Mai vin copiii suceveni la box?

D.I.: Trebuie să spun că avem câţiva tineri cărora le place acest sport şi se pregătesc cu ambiţie pentru a ajunge la marea performanţă. Pentru existenţa şi continuitatea secţiei de box a CSM Florconstruct Suceava trebuie să mulţumesc Consiliului Local şi Primăriei, precum şi conducerii Clubului Sportiv Municipal Suceava pentru sprijinul acordat.


Intră acum și în grupul de