Inspectoratul Școlar Județean Suceava se alătură proiectului Mini rugby pentru toți: Opt școli din mediul rural sucevean sunt deja înscrise în program


Intră acum și în grupul de

Fundația Te Aud România implementează din toamna anului trecut proiectul Mini rugby pentru toți – cu scopul de a aduce mai aproape conceptul rugbystic și valorile pe care acest sport le promovează în rândul unităților școlare din județul Suceava.

Programul pornește de la premisa că rugby-ul și educația sunt complementare și își propune să faciliteze integrarea socială și dezvoltarea personală în spiritul valorilor promovate de sportul cu balonul oval în rândul copiilor și tinerilor cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani.

Programul Mini rugby pentru toți se bucură de susținerea Federației Române de Rugby, Direcției Județene pentru Sport și Tineret Suceava, și începând cu luna aprilie a anului curent de sprijinul și implicarea Inspectoratului Școlar Județean Suceava.

Mecanismul de desfășurare al proiectului are în vedere componenta sportivă, prin care copiii vor fi angrenați în jocul de rugby specific vârstei lor, în grupe preponderent mixte de fete și băieți, cu obiectivul final de a participa la minim patru turnee de rugby tar interșcolare anuale.

Componenta de dezvoltare personală pune accent pe educația outdoor ca o unealtă de creștere a performanței școlare și cuprinde ateliere, workshop-uri, activități menite să crească inteligența emoțională a beneficiarilor.

Deși lansat cu câțiva ani mai târziu, proiectul Mini rugby pentru toți este un antemergător al celui mai complex program de educație nonformală prin sport, Rugby pentru toți – care susține tinerii talentați la rugby, cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, să își dezvoltea abilitățile la cel mai înalt nivel, atât pe terenul de rugby cât și în afara acestuia.

 „Unul din obiectivele acestui parteneriat este de a facilita și promova turneele de rugby tag interșcolare și de a implica profesorii de sport de pe raza județului Suceava în transferul rugbystic intergenerațional și a forma astfel o comunitate de profesori voluntari ce promovează integritatea, disciplina, solidaritatea, respectul și pasiunea. Această colaborare interinstituțională are potențialul de a contribui semnificativ la impactul social produs de rugby și de ce nu , la a pune o bază solidă de temelie pentru dezvoltarea rugby-ului județean și național pe termen lung”, declară Gabriela Popescu, președintele Fundației Te Aud România.

Până în prezent, opt școli din mediul rural sucevean sunt înscrise în program, a avut loc deja primul turneu interșcolar în luna martie a anului curent, profesorii coordonatori îl planifică pe al doilea, iar cei peste 150 de copii beneficiari au participat la peste 20 activități de dezvoltare personală.

„În calitate de om implicat de-a lungul timpului în rugby-ul sucevean, îmi doresc ca prin acest proiect să îmi duc munca mai departe și din această postură de inspector școlar de specialitate. Rugby-ul este un sport care poate contribui la o dezvoltare frumoasă în rândul copiilor și tinerilor, iar implicarea unităților școlare din județ și a profesorilor este un pas extrem de important în acest sens”, a transmis Marius Colțuneac, Inspector Școlar de Specialitate Educație Fizică și Sport.


Intră acum și în grupul de