CSM Bucovina Suceava pierde la ultimul ei meci in primul esalon valoric (Rugby – Divizia Nationala)


Intră acum și în grupul de

Într-o partidă restanţă din turneul play-out, CSM Bucureşti – CSM Bucovina Suceava 49-3 (35-0)

CSM Bucovina Suceava a jucat sâmbătă 2 octombrie ultimul ei meci în Divizia Naţională de rugby în deplasare pe terenul formaţiei CSM Bucureşti. Partida a fost o restanţă din turneul play-out şi s-a încheiat cu victoria gazdelor cu 49-3. Oricum, indiferent de rezultatul acestei întâlniri, formaţia sucevană va juca din sezonul competiţional viitor tot în Divizia Naţională, dar aceasta va fi al doilea eşalon valoric al rugbiului românesc după Superliga alcătuită din doar 8 grupări.

Elevii antrenorului Constantin Vlad au avut şi momente bune în prima repriză a disputei cu CSM Bucureşti, dar nu au reuşit să concretizeze pe tabela de marcaj. Au izbutit gazdele însă profitând de sumedenia de greşeli din apărarea suceveană, bucureştenii conducând la pauză cu 35-0.

După ce au fost certaţi zdravăn de antrenorul Constantin Vlad, rugbiştii suceveni au dat o replică mai consistenţă adversarilor lor şi au condus în partae secundă a jocului prin lovitura de pedeapsă reuşită de Flutur. În ultimele 5 minute însă, sucevenii au cedat complet şi au mai primit două eseuri, scorul final al disputei CSM Bucureşti – CSM Bucovina Suceava fiind 49-3.

„Au fost şi momente bune în acest meci mai ales în repriza a doua. Placajele ratate şi greşelile de apreciere ale jucătorilor noştri au fost însă speculate de bucureşteni care nu ne-au iertat. A fost o victorie meritată a gazdelor pe fondul unui arbitraj bun.

Acest sezon a fost unul negru pentru echipa de rugby a Sucevei. Am avut o mulţime de jucători accidentaţi, o grămadă de sportivi care au plecat în alte zări şi un program de pregătire defectuos din motive financiare, ca să nu mai spunem că am şi picat în cea mai grea grupă din ultimii 11 ani de când jucăm doar în Liga Naţională. Am greşit şi eu pe undeva, au greşit şi jucătorii, însă trebuie să avem răbdare pentru că schimbul de generaţii nu este uşor. Avem în lot o mulţime de jucători tineri promovaţi din echipa LPS Suceava şi sunt convins că cu ambiţie, dăruire şi multă muncă vom reveni în primul eşalon valoric. Am mai fost în liga secundă şi am promovat, ştim ce trebuie făcut însă aşa cum am spus trebuie răbdare pentru a putea crea o formaţia nouă de rugby a Sucevei”, a afirmat antrenorul grupării CSM Bucovina Suceava, Constantin Vlad.


Intră acum și în grupul de