Crosul „Vreau sa fiu primul”, la editia a V-a (Atletism)


Intră acum și în grupul de

La finele săptămânii trecute pe traseul de pe Dealul Mănăstirii s-a desfăşurat a V-a ediţiei a Crosului „Vreau să fiu primul”, competiţie organizată de către Direcţia pentru Sport şi Tineret a judeţului Suceava şi Şcoala Generală nr. 11 „Miron Costin”, în cadrul Săptămânii Naţionale Sportul pentru Toţi. La startul concursului au fost prezenţi peste 150 de elevi care au dorit să dovedească abilităţile atletice.

În competiţia feminină pentru elevele de clasele VIIVIII pe primele trei poziţii ale clasamentului final s-au situat în ordine Luiza Miron de la Şcoala cu clasele I-VIII „Miron Costin”, Adriana Butacu de la Şcoala cu clasele I-VIII „Ion Creangă” şi Sabina Todiraş de la Şcoala cu clasele I-VIII „Ion Creangă”.

În concursul masculin la clasele VIIVIII, pe primul loc în clasamentul final a încheiat Gabriel Cazacu de la Şcoala cu clasele I-VIII Salcea, el fiind secondat de Alexandru Grsou de la Şcoala cu clasele I-VIII Soloneţ şi Răzvan Ciornei de la Şcoala nr.7 „Grigore Ghica Voievod” Suceava.

În competiţia elevilor de clasele V-VI, la feminin pe primele trei locuri ale clasamentului final s-au situat în ordine Denisa Filip de la Şcoala cu clasele I-VIII Salcea, Roberta Filip de la aceeaşi unitate de învăţământ şi Alexandra Bertea de la Şcoala cu clasele I-VIII „Ion Creangă”.

La masculin, clasele V-VI, în competiţia de cros primii doi clasaţi la final au fost doi elevi de la Şcoala cu clasele I-VIII din Dumbrăveni, Paul Adam şi Marius Tofănel, pe locul al treilea situându-se Liviu Cazacu de la Şcoala cu clasele I-VIII din Salcea.

Cei mai mici atleţi care s-au întrecut în cadrul crosului „Vreau să fiu primul” au fost cei de la clasele III-IV. La feminin, clasamentul final i-a avut pe primul loc pe Diana Angelescu de la Şcoala cu clasele I-VIII nr.10, pe locul II clasându-se Olga Stanciu de la Şcoala cu clasele I-VIII „Ion Creangă”, locul al treilea fiind ocupat de Bianca Batinaş de la Şcoala cu clasele I-VIII „Miron Costin”.

La masculin cel mai rapid a fost Fabian Buleu de la Şcoala cu clasele I-VIII nr.10 Suceava, el fiind urmat de Ciprian Cheia şi Emanuel Lăzurcă de la Şcoala cu clasele I-VIII „Miron Costin”.

Primii trei clasaţi la fiecare categorie de vârstă au primit premii din partea organizatorilor şi a SC „Alyamadeus”, SC „General Construct”, SC „Giprod” şi SC „Double Bucovina”, precum şi din partea Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Suceava.

„Mă bucur că crosul „Vreau să fiu primul” are continuitate şi priză în rândul copiilor din Suceava şi din alte zone ale judeţului. Un asemenea eveniment sportiv presupune un efort deosebit şi trebuie să menţionez faptul că el nu putea fi realizat fără susţinerea conducerii Şcolii „Miron Costin”, directorii Constantin Sârghi şi Dumitru Morar. Direct implicaţi în competiţie au fost şi Petru Codreanu şi Maria Afanasov, de la Şcoala „Miron Costin” şi Vasile Corbu de la Şcoala din Todireşti” a declarat principalul catalizator al ediţiei a V-a a Crsoului „Vreau să fiu primul”, Florentin Nitu de la Şcoala „Miron Costin” din Suceava.


Intră acum și în grupul de