Sportivii de la CSTA Suceava, unii dintre cei mai tari la Campionatele Europene de Telegrafie


Intră acum și în grupul de

Campionatul European de Telegrafie Viteză care s-a încheiat de curând în Polonia a consemnat o comportare deosebită pentru sportivii de la CSTA Suceava. Împreună cu echipa naţională a României, sucevenii şi-au trecut în cont nu mai puţin de 13 medalii.

Performerul întrecerilor a fost Alexandru Mancaş, suceveanul obţinând două medalii de aur în probele de Morse Runner (recepţie indicatoare) şi Ruff Z (simulare concurs telegrafie).

Alături de Alexandru Mancaş, printre cei care au urcat pe podiumul de premiere s-au aflat Cristian Haldan, medaliat cu argint şi bronz în competiţiile de transmitere şi recepţie viteză, Andrei Bidirliu, cu două medalii de bronz şi Ionela trofin cu o medalie de bronz în competiţie. Sucevenii au fost premiaţi şi în competiţia pe echipe împreună cu naţionala României.

În clasamentul final al Campionatelor Europene de Telegrafie Viteză, formaţia naţională a României a reuşit să se claseze pe locul al treilea.

„Pentru echipa României a fost o performanţă fără precedent. Faptul că am izbutit să ne clasăm pe locul III la general din 15 ţări şi 250 de sportivi este un lucru deosebit. Pentru CSTA Suceava este pentru prima dată când avem medalii de aur şi atâtea clasări pe podiumul de premiere.

Un cuvânt în plus merită Alexandru Mancaş, un sportiv de mare valoare care a demonstrat în timp că are reflexele tatălui său, dar şi o personalitate deosebită”, a declarat antrenorul secund al naţionalei României de Telegrafie Viteză şi şeful secţiei CSTA Suceava, Adrian Zaiţ.


Intră acum și în grupul de